Lahden uusi elokuvaviihdekeskus Finnkino Kuvapalatsi aukeaa 2.11.

Rautakirjan tiedote 05.10.2007

Finnkinon uusi elokuvaviihdekeskus Finnkino Kuvapalatsi avaa ovensa yleisölle Lahdessa 2.11. Avattavasta elokuvateatterista tulee Lahden seudun ylivoimaisesti suurin; kokoluokasta kertoo se, että teatterin kookkaimman valkokankaan pinta-ala on enemmän kuin Lahden koko tämänhetkinen valkokangaskapasiteetti yhteensä. Uuden elokuvakeitaan uskotaan lisäävän Lahden ja Lahden lähikuntien asukkaiden elokuvissakäyntiä huomattavasti. Nyt avattavaan viihdekeskukseen tulee elokuvateatterin lisäksi ravintoloita ja liikuntakeskus.

Uusi Kuvapalatsi tulee korvaamaan Finnkinon aiemmat Lahden elokuvateatterit

"Nyt on hyvä hetki avata uusi elokuvakeskus, sillä elokuvalla on ollut todella hyvä vuosi", kertoo Finnkinon toimitusjohtaja Timo Mänty. "Erityisesti kulunut kesä oli ennätysvilkas, ja tänä syksynä ohjelmistoon tulee paljon uusia kotimaisia elokuvia."

Uudessa Kuvapalatsissa on 6 salia, joista suurimpaan mahtuu 350 katsojaa. Yhteensä kaikissa saleissa voi istua jopa 909 katsojaa kerrallaan. Elokuvateatteri sijaitsee Lahdessa keskeisellä paikalla Vapaudenkadulla.

Kuvapalatsin salit on varustettu alan parhaimmilla kuva- ja ääniratkaisuilla. Uudet ratkaisut perustuvat ketjun omaan laatuluokitukseen AS2:een. Uudessa laatuluokituksessa kuvan ja äänen laatu on maksimoitu muun muassa sijoittamalla kaiuttimet valkokankaan yläpuolelle, kun ne aiemmin ovat olleet valkokankaan takana. Näin ääni kulkee esteettömästi ja puhtaasti. Lisäksi kuvanlaatu on entistä parempi uusien, reiättömien valkokankaiden ansiosta.

Uuden elokuvakeskuksen toisessa kerroksessa avataan myös Finnkinon ensimmäinen täysin itsepalvelulla toimiva herkkumyymälä.

"Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että Lahdessa siirrytään uuden teatterin myötä aivan uuteen maailmaan elokuvissa käynnissä", Mänty luonnehtii.

Avajaisviikon ohjelmistossa useita Suomen ensi-iltoja

Lahtelaisille elokuvan ystäville on Kuvapalatsin avaamisen myötä luvassa aiempaa monipuolisempaa elokuvatarjontaa. Heti avajaisviikolla tarjolla on useita Suomen ensi-iltoja. Lahden Kuvapalatsin avausviikon ohjelmistoon kuuluu muun muassa Michael Mooren uusi dokumentti Sicko, Naomi Wattsin tähdittämä trilleri Eastern Promises sekä paranormaaleista ilmiöistä kertova jännityselokuva 1408. Lisäksi avausviikolla teatterin saleissa jännitetään elokuvien The Heartbreak Kid, Resident Evil: Extinction ja Superbad juonenkäänteitä. Nettivaraaminen avajaisohjelmiston elokuviin alkaa 23.10. osoitteessa www.finnkino.fi

Suuri viihdekeskus saa ansaitsemansa juhlavat avajaiset 1.11. järjestettävän kutsuvierasgaalan myötä. Kutsuvieraat pääsevät korkkaamaan teatterin katsomalla ennakon varsinaisen maailman ensi-iltansa 30.11. saavasta suomalaisesta Raja 1918 -elokuvasta.

Loppuvuodesta 2008 Finnkino avaa elokuvateatterikeskuksen elämyskeidas Flamingoon. Flamingo sijaitsee Vantaalla Kehä III:n varrella. Finnkino on kasvanut voimakkaasti myös Baltiassa, jossa sillä on moniteatterikeskukset Tallinnassa, Narvassa, Riikassa, Vilnassa ja Kaunaksessa.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Timo Mänty, Finnkino Oy
puhelin: (09) 1311 9310
sähköposti: timo.manty@finnkino.fi

Linkki: Tiedote Rautakirjan tiedotesivustollla

***
FINNKINO

Vuonna 1986 perustettu Finnkino Oy on Suomen suurin elokuvateatteriketju. Finnkino on laajentanut myös Baltian maihin; Viroon, Liettuaan ja Latviaan. Finnkinon teatterit keräsivät vuonna 2005 yli kuusi miljoonaa katsojaa, joista noin puolet tuli Suomen ulkopuolelta.

Vuodesta 1994 Finnkino on kuulunut Rautakirja-konserniin, joka puolestaan siirtyi kokonaan SanomaWSOY-konsernin omistukseen vuonna 2003. Finnkinolla on neljässä maassa kaikkiaan 25 elokuvateatteria, joissa on yhteensä 137 salia. Suomessa paikkakunnat ovat Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori Rovaniemi, Tampere ja Turku. Finnkino toimii myös elokuvien maahantuojana ja levittäjänä ja on yksi maamme merkittävimmistä videolevittäjistä. Finnkinolla on levitystoimintaa myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa.