Ladyt juhlii Tampereen Niagarassa

LADYFEST TAMPERE -lyhytelokuvanäytös/short films.
Pe/fri 23.5. klo/at 17.00 Liput/tickets: 3 euroa -K18-
Elokuvateatteri Niagara, Kehräsaari

Elokuvat:

1. Peque Varela: 1977, UK, 2007, animated film, 8 min. No dialogue / ei dialogia
A small town, a growing knot and a girls searching for her identity.
Pieni kaupunki, kasvava solmu ja tyttö, joka etsii identiteettiään.

2. Petra Rossi: HIEKAN MUISTIi, Finland, 2007, animated film, 3 min. No dialogue / ei dialogia
Hiekka-animaatio, joka on meditaatio ajan, paikkojen ja ihmisten toisiinsa jättämistä jäljistä.
A sand-animation, a meditation of how time, places and people leave a mark on each other.

3. Liza Lindgren: IT´S ON LIEBIGSTRASSE 34, Sweden, 2006, documentary, 30 min. English subtitles / tekstitys englanniksi
A documentary about a women-lesbian-transgender-houseproject / squat in Berlin. Dokumentti naislesbo-trangender-taloprojektista / -valtauksesta Berliinissä.

4. Laura Palosaari: SOSIAALINEN LEIKKI, Finland, 1999, animaatio/animated film, 3 min.
English subtitles / tekstitys englanniksi
Muodostetaanpa ryhmiä. Let’s form groups.

5. Donna Cassyd & Leslie Sloan: HIGH HEELS ON WHEELS, USA 2005, documentary, 11 min.
No subtitles / ei tekstitystä
A fast-paced look at roller derby and its wild roller-skating world and the relationships berteen players in an all girl team. Nopeatahtinen katsaus hurjaan rullaluistelumaailmaan ja tyttöjoukkueen keskinäisiin suhteisiin.

6. Cara Holmes: THE FUTURE OF FEMINISM, Ireland, 2007, dokumentary, 30 min.
No subtitles / ei tekstitystä
This documentary is an introduction to the concepts of feminism, how people perceive feminism today and why it is essential that feminism continues to exist in our consumer driven societies. The film was shot
in Dublin, Belfast, Copenhagen and Berlin in order to get an overview of thoughts and feelings about feminism across Europe.

Dokumentti on johdatus feminismin käsitteisiin ja siihen miten ihmiset kokevat feminismin tänä päivänä. On myös tärkeää, että kulutuskeskeisessä yhteiskunnassamme aate säilyy. Elokuva kuvattiin Dublinissa, Belfastissa, Kööpenhaminassa ja Berliinissä, jotta erilaiset ajatukset feminismistä pääsisivät esiin kautta Euroopan.

LADYFEST on yhteisöllinen, voittoa tavoittelematon maailmanlaajuinen musiikki- ja taidefestivaali naistekijöille. Vapaaehtoisvoimin järjestettävä festivaali tarjoaa areenan bändeille, performanssitaiteilijoille, sana- ja kuvataiteilijoille ja työryhmille. Ladyfestin juuret ovat 1990-luvun feministisessä underground-liikkeessä ja tee se itse -ideologiassa. Ensimmäinen Ladyfest järjestettiin Olympian kaupungissa Yhdysvalloissa vuonna 2000. Sen jälkeen Ladyfestejä on järjestetty toisistaan riippumattomasti ympäri maailmaa. Suomen ensimmäinen Ladyfest järjestettiin Turussa toukokuussa 2007.

Lisää tapahtumasta: http://www.ladyfestfinland.net/