Kultainen kompassi -DVD:n myynti ylitti kultarajan jo ennen julkaisuaan

Tiedote 2.6.2008, julkaistavissa heti

Elokuvan Kultainen kompassi tupla-DVD myi yli kultarajan (25.000 kpl) jo ennen julkaisuaan perjantaina 23.5.

Kultainen kompassi on New Line Cineman suurin elokuvatuotanto sitten Taru sormusten herrasta -trilogian. Elokuvassa esiintyy lukuisia alan huipputähtiä, muun muassa Oscar®-palkittu Nicole Kidman ja Daniel Craig (Casino Royale), sekä elokuvan myötä maailmanmaineeseen noussut Dakota Blue Richards, joka esittää elokuvan päähenkilöä Lyraa. Elokuvan ohjauksesta vastaa Oscar®-nomineerattu Chris Weitz, ja se perustuu palkitun Philip Pullmanin fantasiatrilogiaan Universumin tomu (His Dark Materials).

Kultainen kompassi kertoo tarumaisesta rinnakkaismaailmasta sekä tytöstä, jonka kohtalona on pelastaa koko universumin tulevaisuus kultaisen kompassin avulla. Tupla-DVD:n huikean 2,5 tunnin bonusmateriaalin avulla pääsee tarkemmin sisälle tuohon ihmeelliseen rinnakkaismaailmaan sekä itse elokuvan taustoihin ja kulisseihin. Mukana on myös esimakua elokuvasta Matka maan keskipisteeseen 3D. Tupla-DVD on audiovisuaalisesti huipputasoa: levyllä on paitsi kuuden kanavan DTS-raita, myös EX-raita.

Lisätietoja:

Raila Stark
FS Film Oy
040 829 0305
raila.stark@fs-film.fi

Suomen elokuvatoimistojen liitto ry:n DVD-elokuvien levittäjät ottivat helmikuussa käyttöön kulta-, timantti- ja platina-DVD:t. Myös televisiosarjojen DVD-kokoelmat saivat omat tunnustuksensa: kulta-, timantti- ja platina-BOXin. Kulta-DVD:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-DVD:n 50 000 ja platina-DVD:n 100 000. Tv-sarjojen myynnissä kultaan oikeuttaa 5 000 kokoelman myynti, timanttiin ja platinaan vaaditaan 10 000 ja 20 000 myytyä sarjapakettia.