Kultaa Iron Man -DVD:lle

Julkaisuvapaa heti

Iron Man -elokuva saavutti kultalevyn rajan.
Ja myi 42 715 kpl julkaisupäivään (1.10.08) mennessä kultalevyn rajan ollessa 25 000 kpl!

IRON MAN on Marvel Studiosin ja Paramount Picturesin maailmanlaajuinen menestyselokuva, joka julkaistiin 1.10.2008.

IRON MAN on supersankari, joka voi ylpeillä voiman lisäksi myös älyllään. Elokuva lupaa kiihkeätempoista toimintaa, kun luksuselämää rakastava teollisuuspamppu Tony Stark selviää odottamattomasta hyökkäyksestä vihollisalueella ja pakenee rakentamalla itselleen panssaroidun high-tech-robottipuvun. Saadessaan selville hirvittävän koko maailmaa uhkaavan juonen, hän päättää pukea robottipuvun päälleen ja pelastaa maailman IRON MAN -sankarina. Legendaarisen sarjakuvaan perustuva IRON MAN on sankari, joka on rakennettu – ei syntynyt – erilaiseksi kuin kukaan muu!

Elokuva on voittanut yleisön ja kriitikot puolelleen upean tarinansa ja mahtavien visuaalisten tehosteiden ansiosta.

Elokuvaa on luonnehdittu seuraavanlaisesti:
”Upeat tehosteet ja vauhdikkaat toimintakohtaukset.” Plaza.fi ja ”Paketissa on huumoria, vauhtia ja komeata kuvapintaa.” Nyt-liite.

Paramount Home Entertainment aloitti neljännen vuosineljänneksen julkaisemalla Iron Manista seuraavat versiot:
– spektaakkelimainen Ultimate Editionin DVD (2-disc)
– Blu-ray (2-levyä)
– Dvd (1- ja 2- levyn versiot)
– Iron Man mask limited ed. (2-levyä)
Rooleissa nähdään mm. Oscar®-ehdokkaat Robert Downey Jr. (Zodiac, Chaplin), Jeff Bridges (The Contender) ja Terrence Howard (Hustle & Flow) sekä Oscar®-voittaja Gwyneth Paltrow (Shakespeare In Love). Elokuvan on ohjannut Jon Favreau (Elf).

Lisätietoja:
Emilia Pajuriutta / Paramount Home Entertainment (Finland) Oy puh. 040 5351 950
email: Emilia_pajuriutta@paramount.com

——–
Suomen elokuvatoimistojen liitto – SEL ry:n DVD-elokuvien levittäjät ottivat helmikuussa 2008 käyttöön kulta-, timantti- ja platina-DVD:t. Myös televisiosarjojen DVD-kokoelmat saavat omat tunnustuksensa: kulta-, timantti- ja platina-BOXin.

Kulta-DVD:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-DVD:n 50 000 ja platina-DVD:n 100 000. Tv-sarjojen myynnissä kultaan oikeuttaa 5 000 kokoelman myynti, timanttiin ja platinaan vaaditaan 10 000 ja 20 000 myytyä sarjapakettia.

Vuonna 1937 perustettuun Suomen elokuvatoimistojen liittoon kuuluvat kaikki merkittävät kuvatallenteiden ja elokuvateatterielokuvien levittäjät.