Kotimaisen elokuvan alkutunniste -ideakilpailun voittaja valittu

Suomen elokuva-ala ja Veikkaus järjestivät kolmatta kertaa ideakilpailun kotimaisten pitkien elokuvien alkuun liitettävästä alkutunnisteesta. Ideakilpailu suunnattiin laajasti elokuva-alan tuotantoyhtiölle sekä mainostuotantoyhtiöille ja työryhmille. Kilpailuun osallistui 14 tahoa, yhteensä 16 idealla, joista elokuva-alan ja Veikkauksen edustajien muodostama raati valitsi 29.5.2013 kolme ideaa jatkokehittelyä varten. Näistä kolmesta ehdotuksesta voittajaksi valittiin 17.6.2013 Otto Tuotannon ehdotus Tunteita. Kaksi muuta jatkoon päässyttä ideaa tulivat Grillifilmsiltä sekä Komia Helsingiltä.

Valinta tehtiin arvioimalla seuraavia osa-alueita: idea ja miten se vastasi briefin sisältöä, toteutussuunnitelma, aikataulu, kustannusbudjetti sekä työryhmän näyttö vastaavien töiden läpiviennistä. Raadin perustelut:
”Voittajan valinta kolmesta mielenkiintoisesta ja hyvin erilaisesta ehdotuksesta ei ollut helppoa, mutta lopulta Otto Tuotannon ehdotus nousi esiin oivaltavuutensa johdosta. Ehdotuksessa on yllättävyyttä ja kiehtovuutta, joka toimii varmasti useammallakin katselukerralla. Ehdotus vastaa erinomaisesti myös annettuun tehtävään tuoden esille kotimaisen elokuvan monimuotoisuutta katsojan kokemien tunteiden kautta. Raati kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita.”

Raadin jäsenet ovat: Suomen Elokuvasäätiö/Reetta Hautamäki, Suomen Elokuvatuottajien Keskusliitto/Sari Väänänen, Kinotar/Rimbo Salomaa, Filmikamari/Tero Koistinen, Veikkaus/Krista Huovinen ja Saila Kuutti.

Kyseessä on elokuva-alan ja Veikkauksen yhteinen projekti, jonka tarkoituksena on lisätä suomalaisten tietoutta kotimaisen elokuvan rahoituksesta. Kotimaisen elokuvan suurin yksittäinen rahoittaja on Suomen elokuvasäätiö, ja sen tukivarat ovat kokonaisuudessaan Veikkauksen tuottoa.

Voittaja saa tuotantonsa valkokankaille laajasti kotimaisten elokuvien yhteydessä. Aiemmat kotimaisen elokuvan alkutunnisteet on nähnyt lähes 6,5 miljoonaa suomalaista elokuvateattereissa ympäri Suomen. Alkutunnisteen ovat aiemmin toteuttaneet Taideteollisen Korkeakoulun elokuvataiteen opiskelijat (2009) ja Tuotanto Rinki (2010).