Kotimaisella elokuvalla yli miljoona katsojaa – kotimaisten katsojaosuus lähes 45 prosenttia

Suomen Filmikamari ry:n laskelmien mukaan kotimainen elokuva on saanut elokuvavuonna 2012 jo 1 003 000 katsojaa. Kotimaisen elokuvan katsojaosuus on lähes 45 prosenttia.

– Vuosi 2012 näyttää kotimaisen elokuvan osalta erittäin vahvalta. Kotimainen elokuva on saanut vajaassa kolmessa kuukaudessa niin huikeasti katsojia, että olemme enää noin 200 000 katsojan päässä viime vuoden kotimaisten elokuvien kaikista katsojista, toteaa Tero Koistinen Suomen Filmikamari ry:stä.

Kotimaisia ensi-iltoja on tänä vuonna nähty 14. Seuraava kotimainen elokuva saapuu valkokankaille tänään, kun ensi-iltansa saa presidentti Tarja Halosen viimeistä presidenttivuotta dokumentoiva Rouva Presidentti. Ensi viikon keskiviikkona ensi-iltaan tulee kansainvälistäkin huomiota herättänyt Iron Sky.

Vuoden kahdenkymmenen katsotuimman elokuvan joukossa on peräti 10 kotimaista elokuvaa. Risto Räppääjä ja viileä Venla sekä Varasto-elokuva ovat katsojatilastojen kahden kärki.

Elokuvissa on käyty noin 19 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Lippuja on myyty yli 2,2 miljoonaa.

Alkuvuonna elokuvat ovat kiinnostaneet yleisöä laajalla rintamalla. Katsotuimpien elokuvien joukossa on kotimaisten elokuvien lisäksi niin toimintaa (Mission: Impossible – Ghost Protocol, Sherlock Holmes: A Game of Shadows), draamaa (Rautarouva) kuin koko perheelle suunnattuja elokuvia (Saapasjalkakissa 3D, Alvin ja pikkuoravat 3).

Linkki: TOP 20 kotimaiset elokuvat katsojamäärineen (pdf)

Lisätietoja:

Tero Koistinen
toimitusjohtaja
Suomen Filmikamari ry
050 323 8582
etunimi.sukunimi@filmikamari.fi