Kotimainen elokuva ylitti miljoonan katsojan rajan viikonloppuna

SES-tiedote 22.9.2008, Julkaistavissa heti

Kotimainen elokuva saavutti miljoonan katsojan rajan eilen 21. syyskuuta. Viime vuonna raja ylittyi vasta joulukuun loppupuolella. Kotimaisen elokuvan katsojaosuus on tällä hetkellä runsaat 20 % kaikista katsojista.

Tähän mennessä suosituin kotimainen elokuva on ollut Mari Rantasilan ohjaama Risto Räppääjä, joka on koonnut runsaat 207 000 katsojaa. Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan luomaan lastenkirjahahmoon. Hyvin katsojia ovat keränneet myös Lauri Nurksen romanttinen komedia Sooloilua ja Dome Karukosken koulukotidraama Tummien perhosten koti.

Katsojia ovat löytäneet myös pienemmän yleisön elokuvat: perjantaina ensi-iltaan tullut John Websterin dokumenttielokuva Katastrofin aineksia näyttää menestyvän hyvin omassa lajityypissään.

Loppuvuoden ensi-illoista katsojatilastojen kärkipaikkoja tavoittelevat mm. uusin Kummeli-komedia, Matti Grönbergin ohjaama Kummeli Alivuokralainen, Hannu Kahakorven perjantaina 26. syyskuuta ensi-iltaan tuleva Päätalo sekä Kari Juusosen ja Michael Hegnerin ohjaama animaatio Niko – Lentäjän poika, jonka ensi-ilta on 10. lokakuuta.

Vuonna 2008 nähdään kaikkiaan 16 kotimaista fiktiota ja kolme dokumenttielokuvaa. Ohjelmisto on täydentynyt vielä viime viikolla: Mika Kaurismäen ohjaama ja tuottama Kolme viisasta miestä tulee ensi-iltaan 14. marraskuuta.

Myös kaikki alkusyksystä ensi-iltaan tulleet elokuvat jatkavat vielä ohjelmistossa.

Kotimaisten elokuvien katsojaluvut liitteenä → TÄSTÄ

Loppuvuoden ensi-iltaesittelyt: www.ses.fi 

Elokuvakohtaiset katsojaluvut päivitetään joka maanantai SES:n nettisivuille: http://www.ses.fi/fi/tilastot.asp  

Lisätietoja:

Kotimaan levityspäällikkö Harri Ahokas, p. 09 6220 3035
Tiedotuskoordinaattori Reetta Hautamäki, p. 09 6220 3044
www.ses.fi