Kino 123 Oy saa uudet omistajat

Tiedote 23.3.2022

Kauppakeskus Veturissa Kouvolassa sijaitseva elokuvateatteri Kino 123 saa uudet omistajat.


Perustajayrittäjät Veikko Viitanen ja Marko Hartama jättäytyvät pois ohjaajan jakkaralta maaliskuun loppuun mennessä, ja tilalle astuu uusi filmiryhmä, jossa mukana ovat Viitasen lapset ja Studio 123:n nykyiset yrittäjät Elise Brandt ja Joonas Viitanen sekä Kotkan Leffojen yrittäjä Tero Lindqvist. Uudet omistajat hankkivat yrityskaupassa yhtiön koko osakekannan, joten Kino 123 Oy jatkaa toimintaansa samana yhtiönä aivan kuten tähänkin asti.

“Olen toiminut elokuvateatteriyrittäjänä Kuusankoskella ja Kouvolassa 35 vuoden ajan, joten nyt kun samalla tarjoutui tilaisuus osittaiseen sukupolvenvaihdokseen, minun on aika jäädä ansaitulle eläkkeelle. Toivotamme onnea uusille yrittäjille”, kertoo Veikko Viitanen.

“Tämä kauppa on hyvä ostajille, myyjille, yhtiölle, henkilökunnalle, asiakkaille ja itse asiassa koko Kymenlaaksolle, joten päätös oli helppo. Minulla on nyt mahdollisuus antaa enemmän aikaa perheelleni ja suorittaa kesken olevat opintoni rauhassa loppuun, ennen kuin päätän jatkosuunnitelmistani”, Marko Hartama toteaa.

Vaikka Kino 123, Studio 123 ja Kotkan Leffat jatkavatkin omina yhtiöinään, yrityskaupan myötä Kymenlaaksoon muodostuu valtakunnallisestikin merkittävä elokuvateatterikonsortio.

“Olin jo pitkään haaveillut vähän isommasta roolista paikallisessa elokuvateatteritarjonnassa, ja nyt oikeanlaisen yhtiökumppanin kanssa siihen on viimeinkin todelliset valmiudet. Nykytilanteen ollessa mikä se on, on nyt täydellinen hetki lähteä uudenlaisella innolla tarjoamaan yleisölle jotain paria pykälää isompaa ja hienompaa”, Elise Brandt iloitsee.

“On mahtavaa päästä laajentamaan liiketoimintaa kotikaupungin ulkopuolelle upeiden ihmisten kanssa”, Tero Lindqvist kommentoi tyytyväisenä.

Lisätietoja:

Elise Brandt, +358442737008
Tero Lindqvist, +358408362898