Kemin Kinopirtti suljetaan

Kino City Ab:n tiedote 12.4.2012

Elokuvateatteri Kinopirtti suljetaan tämän kevään aikana.

Elokuvamaailman suurin muutos yli sataan vuoteen on tapahtunut kaikkialla maailmassa. 35mm:n filmirullista on siirrytty digitaaliseen eli sähköiseen esitysmuotoon.

Tästä uudesta tekniikasta johtuen kuvan laatu ja ääni ovat huomattavasti parempia. Esityskopioiden hinta on vain murto-osa perinteisen filmikopion kustannuksista. Lyhyen ajan kuluessa filmikopioiden hinta on kolminkertaistunut vähäisen kysynnän johdosta. Kuluvan kevään aikana filmirullien saatavuus loppuu kokonaan. Kinopirtin nykyisellä tekniikalla ei voida esittää digikopioita.

Kemin VPK:n Säätiö omistaa Kinopirtin kiinteistön ja kaluston. Kino City Ab on toiminut operaattorina yli 10 vuotta. Teatteri taasen on ollut nykyisessä kiinteistössä yli 70 vuotta, perustettu 1941.

Vielä 60-luvulla Kemissä toimi 4 elokuvateatteria. Tornion elokuvateatteri sulki ovensa jo yli vuosi sitten. Lähimmät elokuvateatterit sijaitsevat nyt Oulussa ja Rovaniemellä.

Uudet digitalilaitteet maksavat noin 80.000 € per sali. Suomen Elokuvasäätiöltä on mahdollisuus saada tälle investoinnille 50 % tukea.

Kemissä 12.4.2012


Kino City Ab
Juanita Adams
toimitusjohtaja
0400-753890