Kajaanin Bio Rexin Sairaan hyvä -filmifestivaali palkittiin vuoden työterveystekona

Suomen Työterveyslääkäriyhdistys ry:n lehdistötiedote 18.4.2008

Suomen Työterveyslääkäriyhdistys palkitsi vuosikokouksessaan Turussa vuoden 2008 Työterveyshuoltotekona Kainuun Lääkäriyhdistyksen tammikuussa järjestämän Sairaan hyvä – filmifestivaalin. Leffaterapiassa kävi yhteensä lähes 1300 katsojaa.

Festivaali syventyi kuuden elokuvan avulla sairauden kokemukseen ja yhteisöllisyyden parantavaan voimaan.

Elokuvat olivat Menolippu Mombasaan, Unelmien sielunmessu, Sairasvuoteen saarna, Koirankynnen leikkaaja, Niin kuin taivaassa ja Sicko. Kaikki filmit liittyvät sairauteen ja terveydenhuoltoon.

– Elokuvataiteen ja lääketieteen yhdistäminen tällä tavalla on aivan uusi näkökulma. Elokuvan, siihen liittyvän asiantuntijaluennon ja paneelikeskustelun avulla katsojat pystyvät paremmin ymmärtämään myös oman elämänsä sekä terveytensä ilmiöitä, tiivistää työterveyslääkäriyhdistyksen varapuheenjohtaja, erikoislääkäri Rea Lagerstedt.

Lagerstedt ennustaa, että taiteella on tulevaisuudessa selvästi nykyistä merkittävämpi rooli ihmisten hyvinvoinnissa ja siten myös työkyvyn säilymisessä.

Työterveyslääkäriyhdistykseen kuuluu noin 1500 lääkäriä. Yhdistys kannustaa työterveyslääkäreitä osallistumaan aktiivisesti terveyspoliittiseen keskusteluun ja tuomaan esille nykyistä voimakkaammin työterveyshuollon näkökulmia.

Lisätietoja antavat työterveyslääkäriyhdistyksen varapuheenjohtaja Rea Lagerstedt, puhelin 0400 851136 ja Kainuun lääkäriyhdistyksen puheenjohtaja, työterveyslääkäri Päivi Cheney, puhelin 050 4044963