Joulutarina-elokuvan DVD-myynti ylitti timanttirajan

Tiedote 3.12.2008, Julkaisuvapaa heti

Juha Wuolijoen Joulutarina-elokuva ylitti DVD-myynnin timanttirajan heti julkaisupäivänään 26. marraskuuta. Timanttiraja, 50 000 myytyä DVD-julkaisua, ylittyi reippaasti, sillä Joulutarinaa on mennyt kaupaksi DVD:nä jo yli 90 000 kappaletta.

Vuoden 2007 katsotuin kotimainen elokuva Joulutarina on myynnissä DVD- ja Blu-ray-muodossa sekä kahden DVD-levyn erikoisjulkaisuna. Kahden levyn erikoisjulkaisu ja Blu-ray sisältävät myös elokuvan englanniksi jälkiäänitetyn version, jonka äänirooleissa esiintyvät yhdysvaltalaiset tähtinäyttelijät John Turturro, Noah Emmerich ja Michael Badalucco.

Marraskuun puolivälissä Joulutarina teki vahvan paluun elokuvateattereihin kautta maan. Lähes sataan maahan myyty suomalainen jouluelokuva valloittaa lähiviikkoina valkokankaat ainakin Espanjassa, Ruotsissa, Norjassa, Kreikassa, Kanadassa ja Virossa. Kotimaassa Joulutarina on kerännyt tähän mennessä yli 275 000 katsojaa.

Joulutarina on Snapper Filmsin tuottama koko perheen elokuva, joka kertoo koskettavan tarinan siitä, miten joulupukista tuli joulupukki. Marko Leinon käsikirjoittamaa ja Juha Wuolijoen ohjaamaa elokuvaa tähdittävät Hannu-Pekka Björkman, Kari Väänänen, Laura Birn, Otto Gustavsson ja Antti Tuisku. Kaksi Jussi-palkintoa voittanut elokuva on kiertänyt kymmeniä kansainvälisiä elokuvafestivaaleja. Joulutarina on voittanut muun muassa Yhdysvaltain kymmenen suurimman elokuvatapahtuman joukkoon kuuluvan Sarasotan elokuvafestivaalin parhaan ulkomaisen elokuvan yleisöpalkinnon sekä Jerevanin lastenelokuvafestivaalin Grand Prix’n ja parhaan näytelmäelokuvan palkinnon.

Suomen elokuvatoimistojen liitto – SEL ry:n DVD-elokuvien levittäjät ottivat helmikuussa 2008 käyttöön kulta-, timantti- ja platina-DVD:t. Kulta-DVD:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-DVD:n 50 000 ja platina-DVD:n 100 000. Vuonna 1937 perustettuun Suomen elokuvatoimistojen liittoon kuuluvat kaikki merkittävät kuvatallenteiden ja elokuvateatterielokuvien levittäjät.

Kotisivu:
www.joulutarina.fi  

Lisätiedot:
Susanna Enäsuo
SANDREW METRONOME
Distribution Finland Oy
p.09 8866 7704 / 040 596 8624
susanna.enasuo@sandrewmetronome.com