Joulutarina-elokuvan DVD-myynti ylitti platinarajan

Lehdistötiedote 17.12.2008
Julkaisuvapaa heti

Juha Wuolijoen Joulutarina on ensimmäinen kotimainen elokuva, joka on ylittänyt platinarajan. Kaikkiaan Joulutarina-elokuvaa on siis myyty DVD:nä jo yli 100 000 kappaletta. Joulutarinan lisäksi platina-DVD:n on aiemmin saavuttanut vain Mamma Mia! -elokuva.

Vuoden 2007 katsotuin kotimainen elokuva Joulutarina on myynnissä DVD- ja Blu-ray-muodossa sekä kahden DVD-levyn erikoisjulkaisuna. Kahden levyn erikoisjulkaisu ja Blu-ray sisältävät myös elokuvan englanniksi jälkiäänitetyn version, jonka äänirooleissa esiintyvät yhdysvaltalaiset tähtinäyttelijät John Turturro, Noah Emmerich ja Michael Badalucco.

Kotimaassa elokuvateattereihin palannut Joulutarina valloittaa valkokankaat myös ulkomailla. Lähes sataan maahan myyty koko perheen elokuva nähdään 19. joulukuuta alkaen Kiinan suurimpien kaupunkien multiplex-teattereissa lähes 200 salissa. Espanjassa Joulutarina avasi 5. joulukuuta 175 kopion voimin. Kiinan ja Espanjan lisäksi Joulutarina nähdään tänä jouluna elokuvateattereissa Ruotsissa, Norjassa, Kreikassa, Kanadassa, Serbiassa ja Virossa.

Joulutarina on Snapper Filmsin tuottama koko perheen elokuva, joka kertoo koskettavan tarinan siitä, miten joulupukista tuli joulupukki. Marko Leinon käsikirjoittamaa ja Juha Wuolijoen ohjaamaa elokuvaa tähdittävät Hannu-Pekka Björkman, Kari Väänänen, Laura Birn, Otto Gustavsson ja Antti Tuisku. Kaksi Jussi-palkintoa voittanut elokuva on kiertänyt kymmeniä kansainvälisiä elokuvafestivaaleja ja voittanut lukuisia palkintoja, muun muassa Yhdysvaltain kymmenen suurimman elokuvatapahtuman joukkoon kuuluvan Sarasotan elokuvafestivaalin parhaan ulkomaisen elokuvan yleisöpalkinnon sekä Madridin lastenelokuvafestivaalin parhaan elokuvan yleisöpalkinnon.

Suomen elokuvatoimistojen liitto – SEL ry:n DVD-elokuvien levittäjät ottivat helmikuussa 2008 käyttöön kulta-, timantti- ja platina-DVD:t. Kulta-DVD:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-DVD:n 50 000 ja platina-DVD:n 100 000. Vuonna 1937 perustettuun Suomen elokuvatoimistojen liittoon kuuluvat kaikki merkittävät kuvatallenteiden ja elokuvateatterielokuvien levittäjät.

Kotisivu:
www.joulutarina.fi  

Pressikuvat ja -materiaalit:
www.filmikamari.fi/press  
Käyttäjätunnus: press
Salasana: noutaja

Lisätiedot:
Susanna Enäsuo
SANDREW METRONOME
Distribution Finland Oy
p.09 8866 7704 / 040 596 8624
susanna.enasuo@sandrewmetronome.com