Jorma Akkanen Matila Röhr Nordisk Oy:n, Bio Rex Distributionin ja Bio Rex Cinemas Oy:n palvelukseen

Jorma Akkanen on nimitetty tiedottajaksi Matila Röhr Nordisk Oy:ssä, Bio Rex Distribution & Bio Rex Cinemas Oy:n yritysmyynnissä ja levityspuolella. Hänen työkuvaansa kuuluu kaikkien yhtiöiden tiedotuksen hoito, markkinoinnin ideointi ja tulevien kotimaisten elokuvien ja osa-tuotanto-elokuvien tiedotus.

Jorma Akkanen aloitti työssään jo 2. elokuuta työstäen MRP:n Harjunpää-elokuvan ”Harjunpää ja pahan pappi” tiedotusta. Tästä päivästä alkaen hän siirtyy yllämainittuihin uusiin tehtäviinsä.

Jorma Akkanen on työskennellyt pitkään elokuva-alalla, yhtämittaisesti jo vuodesta 1974, jolloin hän aloitti Oy Helsinki-Filmi Ab:n vuokraamossa. 1978 hän siirtyi Oy Valio-Filmi Ab:n mainospäälliköksi ja myöhemmin vielä Ky Kino Savoy Kb:n teatteripäälliköksi.

1982 hän siirtyi Suomi Filmi Oy:n mainospäälliköksi vastuualueenaan Walt Disney -elokuvat.

Pisimmän työrupeaman hän on tehnyt Paramountin, MGM:n ja Universalin silloisessa levitysorganisaatiossa United International Pictures Oy:ssä (UIP), yli 20 vuotta, hoitaen UIP:n elokuvien markkinoinnin ja tiedotuksen.

UIP:n lopetettua Suomen toimistonsa Akkanen toimi FS Film Oy:n tiedottajana 2003–2007, hoitaen kotimaisten elokuvien lisäksi 20th Century-Foxin, New Line Cineman ja Svensk Filmindustrin elokuvat. 2008 oli sapattivuosi ja 2009 freelancerina hoitaen messu- ja konserttitiedotuksia. Hän on palvellut kaikkia Hollywoodin ns, major studioita, sillä ennen armeijaa hän ehti olla 1969–1971 Oy Columbia Films Ab:n mainospäällikön assistenttina ja ennen Valio-Filmiä myös Oy Warner-Columbia Films Ab:ssä.

Jorma Akkaselle myönnetyt tunnustukset:

Universalin, Paramountin ja Metro-Goldwyn-Mayerin ACHIEVEMENT AWARD 1994 ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana pohjoismaihin markkinointipäällikölle myönnetty tunnustus näiltä Hollywoodin ns. major-studioilta.

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON elokuvajaoksen (elokuvakriitikot) 17.7.1997 myöntämä kunniakirja tunnustuksena hänen ansioistaan elokuva-alan tiedottajana. Se oli ensimmäinen ja on edelleen toistaiseksi ainoa tunnustus, joka on myönnetty elokuva-alan (levitys) työntekijälle.

”Vuoden valopilkku”, Suomen yleisradion (YLE) kulttuuripalkinto, vuonna 1999 Art house -elokuvateatteri Dianan silloisena yhtenä omistajana.

Suomen Filmikamarin hallitus myönsi Suomen elokuvatoimistojen liiton aloitteesta Jorma Akkaselle 1.6.2004 Hopeisen ansiomerkin tunnustuksena ansiokkaasti suoritetusta työstä elokuva-alan hyväksi.

Jorma Akkasen yhteystiedot:
Mobile +358 50 567 1888
Tel +358 9 540 7820
Fax: +358 9 540 78210
jorma.akkanen(ät)matilarohrnordisk.fi

Matila Rohr Nordisk Oy
Tallberginkatu 1 A / 141
00180 Helsinki, Finland

****

MRP MATILA RÖHR PRODUCTIONS on Matila Röhr Nordisk Oy:n elokuvabrändi. Se on kahden elokuva-alan ammattilaisen Marko Röhrin ja Ilkka Matilan vuodesta 1990 asti rakentama yritys, joka tuottaa näytelmäelokuvia Suomessa ja ulkomailla. Yli kolmekymmentä maailmanlaajuisesti palkittua elokuvaa, lukuisat dokumentit ja TV -draamasarjat kuvaavat yrityksen näkemystä ja ammattitaitoa. Useat MRP Matila Röhr Productionsin elokuvista ovat suomalaisen elokuvan merkkipaaluja ja suuria yleisö- ja arvostelumenestyksiä. Suomessa yrityksen tuottamiin elokuviin on myyty yli kolme miljoonaa elokuvateatterilippua.

Bio Rex Distribution on mukana Nordic Cinema & TV Fondin rahoittamassa Nordic High Five -hankkeessa, jolla tuetaan uuden pohjoismaisen elokuvan levitystä. Bio Rex Distribution jatkaa Nordic High Five -sarjaansa, tanskalainen Cannesissa palkittu kohudokumentti ”Armadillo” sai ensi-iltansa 24.09.2010 ja Susanne Bierin uusi kiitetty elokuva ”Kosto” tulee teattereihin 5.11.2010. Seuraavan vuoden kuluessa Bio Rex Distribution tuo maahan noin viisi uutta pohjoismaista elokuvaa.

Bio Rex Cinemas Oy toimii viidellä paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Kajaanissa, Hämeenlinnassa ja Porvoossa. Uusin digitaalisella esitystekniikalla varustettu teatteri valmistuu Porvooseen alkuvuodesta 2012. Bio Rex Cinemas Oy tarjoaa myös muita digitaalisia palveluja, kuten digitaalista masterointia.