Joona Louhivuori aloitti elokuvasäätiön neljäntenä tuotantoneuvojana

Suomen elokuvasäätiön tiedote 9.8.2010

Joona Louhivuori on aloittanut 9. elokuuta Suomen elokuvasäätiön neljäntenä tuotantoneuvojana. Louhivuori vastaa lyhytelokuvia koskevista päätöksistä. Louhivuori päättää myös opetusministeriön vuosille 2010–2011 myöntämän nuorten elokuvantekijöiden ja alalla toimivien nuorten ammattilaisten tukemiseen tarkoitetun erillismäärärahan käytöstä.

Louhivuori on toiminut aiemmin leikkaajana useissa kotimaisissa elokuvissa: ”Oltuani leikkaajan kymmenen vuotta koen tuotantoneuvojan työn jännittävänä mahdollisuutena tarkastella elokuva-alaa uudesta kulmasta. Tehtäväni on löytää uudet mielenkiintoiset tekijät ja tarinat”, Joona kertoo.

Tehtävä siirtyy Louhivuorelle tuotantoneuvoja Miia Haavistolta. Hakijoita pyydetään osoittamaan uudet lyhytelokuvien käsikirjoitus-, kehittely- tai tuotantotukeen liittyvät hakemukset Joona Louhivuorelle. Elokuvasäätiössä jo käsittelyssä olevat hakemukset ja saatujen tukien selvitykset käsittelee lyhyen siirtymäkauden aikana joko Haavisto tai Louhivuori. Haavisto jatkaa dokumenttielokuvan tuotantoneuvojana vuoden 2010 loppuun. Dokumenttielokuvasta sen jälkeen vastaava tuotantoneuvoja nimetään syksyn aikana.

Lisätietoja:
Tuotantojohtaja Petri Kemppinen
p. (09) 6220 3030