Joensuussa vietetään dokumenttisyksyä

Joensuun elokuvateatterikeskus Tapiossa dokumenttisyksy tarjoaa dokumenttielokuvan uusille ja vanhoille ystäville mahdollisuuden nähdä dokkareita tulevana syksynä valkokankailta ympäri Suomea. Sarja käynnistyi 15. syyskuuta ja jatkuu joulukuun 15. päivään asti käsittäen seitsemän elokuvapakettia.

Syksyn sarjaan valitut elokuvat käsittelevät ajankohtaisia aiheita ympäri maailmaa. Mukana on kotimaisten elokuvien lisäksi elokuvia, jotka sijoittuvat mm. Israeliin, Kuubaan, Ukrainaan ja Saudi-Arabiaan. Dokumentit avaavat katsojille mahdollisuuden tutustua ja tarkkailla niin yksittäisten ihmisten arkitodellisuutta kuin eri kansanryhmien kulttuureja. Elokuvien inhimilliset teemat koskettavat. Ihmiselon tunnekirjo on kokonaisuudessaan läsnä näissä elokuvissa, jotka pakottavat katsojan pohtimaan mm. vihan ja ennakkoluulon syntyä ja luonnetta.

Dokumenttisyksy -sarjaan kuuluu seitsemän elokuvapakettia, joista jokainen sisältää kaksi elokuvaa; lyhyemmän alkukuvan ja pääkuvan.

Joensuussa esitetään kolme dokumenttipakettia, paikkana toimii elokuvateatterikeskus Tapio, Kauppakatu 27.

Näytökset Klo 16.30 salissa 4, liput 4 €. Kaikissa elokuvissa on englanninkielinen tekstitys.

30.11. Rostislav Aalto: Kiire (2004) ja Ota minut syliin (2006) Huom. Ohjaaja Rostislav Aalto on paikalla esittelemässä elokuvansa ja vastaamassa yleisön kysymyksiin.

1.12. Arto Halonen: Kohtaamisia Kuubassa (2007) ja Barak & Tomer Heymann: Bridge over the Wadi (2006)

4.12. Sonja Lindén: Ei kukaan ole saari (2006) ja Mia Halme: Iso poika (2007)

Dokumenttielokuvapaketteja on syksyn aikana esitetty myös Helsingissä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä, Tampereella ja Turussa.

Joensuun näytökset järjestää Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys yhteistyössä Suomen elokuvakontakti ry:n ja Savon Kinot Oy:n kanssa.

Lisätietoja elokuvista: www.pkey.fi
Lisätietoja Dokumenttisyksystä: www.elokuvakontakti.fi