Iikka Vehkalahdelle DocPointin Apollo-palkinto

DocPointin tiedote 27.12.2011

YLEn Dokumenttiprojektin pitkäaikainen tuottaja Iikka Vehkalahti saa tänä vuonna DocPoint-festivaalin Apollo-palkinnon, joka myönnetään suomalaista dokumenttielokuvaa merkittävästi edistäneelle ja sen parissa erityisesti ansioituneelle henkilölle.

Palkinto myönnetään Vehkalahdelle paitsi Dokumenttiprojektin kehittämistyöstä, myös taistelusta kotimaisen dokumenttielokuvan rahoituksen ja näkyvyyden puolesta niin YLEssä kuin kansainvälisillä foorumeillakin. Hän on edesauttanut suomalaisen dokumenttielokuvan esiinmarssia maailmalla, tukenut suurella sydämellä nuoria elokuvantekijöitä ja pannut koko persoonansa peliin kotimaisen dokumentaarisen elokuvan merkityksellisen sisällön sekä laadun puolesta.

Lisäksi Vehkalahti on painottanut kansainvälisen korkeatasoisen dokumenttielokuvan merkitystä YLEn ohjelmistossa.

Dokumentaristi Iikka Vehkalahti on työskennellyt satojen elokuvien parissa sekä käsikirjoittajana, ohjaajana, tuottajana että leikkaajana 80-luvun alusta alkaen. Hän on tuottanut YLEn Dokumenttiprojektia vuodesta 1998.

Vehkalahti on ollut mukana kansainvälisissä elokuvaprojekteissa Steps for the Future ja Why Democracy sekä Kolmas ulottuvuus -hankkeessa.

Parhaillaan Vehkalahti työskentelee Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina. Professuurin tavoitteena on erityisesti journalistisen tv-dokumentin kehittäminen.

Apollo-palkittu kokoaa perinteisesti Carte Blanche -esityssarjan festivaaliohjelmistoon.

Apollo-palkinto on aiemmin myönnetty Epidem-tuotantoyhtiölle (2009), Jörn Donnerille (2008), Ilkka Kippolalle (2007) ja Jarmo Jääskeläiselle (2006).

11. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 24.-29.1.2012.

Lisätiedot, materiaalit ja haastattelupyynnöt:
Tiedottaja Emma Taulo
press@docpoint.info
puh. 046 558 6775
www.docpoint.info