Humanismin käsi Simo Haliselle

Viitasaaren elokuvaviikon tiedote 13.4.2013

Viitasaaren 38. Elokuvaviikon kunniapalkinto, Humanismin käsi, on päätetty tänä vuonna myöntää Simo Haliselle käsikirjoituksesta ja ohjauksesta elokuvassa Kerron sinulle kaiken.
 
Valintatoimikunnan perustelut:

”Kerron sinulle kaiken on väkevästi toden tuntuinen elokuva siitä, kuinka erilaisista lähtökohdista ihmiset tulevat, mutta haluavat samoja asioita: rakkautta, läheisyyttä ja turvaa. Elokuvan humanismi on vahvaa ja tasapainoista. Se ei ole yhden asian elokuva, ei ohjelmallisesti kuvaus vähemmistöstä tai poikkeavuudesta, vaan kaikki henkilöhahmot ovat kokonaisia. Taiteellisesti elokuva on erinomainen. Alleviivaamattomalla kerronnallaan Simo Halinen tavoittaa jotain häilyvää: ihmisyyden. Tarkkanäköistä käsikirjoitusta tukevat myös loistavat näyttelijäsuoritukset. Kerron sinulle kaiken antaa tilaa arkisen elämän monille muodoille ja katsoo ihmistä aina hyväksyvästi – jokaista ihmistä heikkouksineen.”
 
Viitasaaren Elokuvaviikon kunniapalkinto ”Humanismin käsi” myönnetään vuosittain henkilölle, joka kotimaisen kokoillan näytelmäelokuvan välityksellä on edistänyt humanistisia ja ihmisläheisiä arvoja taiteellisesti laadukkaalla työllään.

Viitasaaren Elokuvaviikon kunniapalkintotoimikunnassa ovat edustettuina keskeisimmät elokuva-alan yhteisöt eli Valtion Elokuvataidetoimikunta, Suomen Elokuvasäätiö, Kansallinen audiovisuaalinen arkisto, Suomen Filmikamari, Suomen Arvostelijain Liitto, Suomen Elokuva- ja Videotyöntekijäin liitto, Suomen elokuvatoimistojen liitto ja Viitasaaren Elokuvaviikko.

Lisätietoja:

Viitasaaren Elokuvaviikko
Kulttuuritoimenjohtaja Jorma Rihto
044 4597 570, email: jorma.rihto@viitasaari.fi

Elokuvaviikon kunniapalkintotoimikunnan kokoonpano 2013:

Kansallinen audiovisuaalinen arkisto: Jari Sedergren
Suomen elokuvasäätiö: Kati Nuora
Suomen Filmikamari: Tero Koistinen
Suomen elokuvatoimistojen liitto: Susanna Shepherd
Suomen Arvostelijain Liitto: Kalle Kinnunen
Viitasaaren Elokuvaviikko/sihteeri: Jorma Rihto

Linkki (pdf): Viitasaaren Elokuvaviikolla myönnetyt Humanismin kädet 1980–2013