Hämeenlinnan Bio Rexiin digitaalinen esityslaitteisto elokuussa

Digital Cinema Matila & Röhrin tiedote 13.8.2008

Hämeenlinnan Bio Rex siirtyy digitaaliaikaan kun Verkatehtaan elokuvateatterin suurimpaan saliin asennetaan elokuun kuluessa nykyaikainen, huippuluokan 2K digitaalinen esityslaitteisto.

Digitaalinen esitystekniikka mahdollistaa parhaimmillaan nykyistä elokuvateatteriohjelmistoa huomattavasti monipuolisemman ohjelmistotarjonnan. Se luo uusia taiteellisia ja kaupallisia mahdollisuuksia tekijöille, tuottajille, levittäjille ja elokuvateattereille. Katsojat pääsevät nauttimaan huippuluokan kuvan ja äänenlaadusta sekä entistä monipuolisemmasta ohjelmistosta.

Suurin hyöty digitaalisesta esityslaitteistosta elokuvien ja muiden audiovisuaalisten tuotosten tekijöille ja tuottajille tulee olemaan se, että uuden teknologian myötä heillä on mahdollisuus saada tuotoksensa esille entistä helpommin, laajemmin ja laadukkaammin, mutta nykyistä huomattavasti alhaisimmilla kustannuksilla.

"Kyseessä on äänielokuvan tulemiseen rinnastettavissa oleva elokuvatekninen historiallinen murros. Bio Rexiin asennettava digitaalinen esityslaitteisto vie Hämeenlinnan maailmanlaajuisestikin mitaten kehityksen huipulle." Sanoo Bio Rexin toinen omistaja Ilkka Matila.

"Digitaalisen esityslaitteiston myötä voimme tarjota katsojille aivan uudenlaista sisältöä, jonka esittäminen ei ole aikaisemmin ollut teknisesti tai taloudellisesti mahdollista. Tällaista sisältöä ovat mm. stereoskooppiset 3D-elokuvat, dokumentit, kotimaiset ja ulkomaiset live-konsertit, paikalliset tuotannot, pelitapahtumat, interaktiivinen elokuva jne." sanoo Bio Rexin toimitusjohtaja Marko Röhr.

Ensimmäinen digitaalinen ensi-ilta on Shrek kolmas. Tiedotustilaisuus digiprojektorin ympärillä järjestetään 29.8. klo 13:30. Tilaisuuden avaajana ja suojelijana on Olli-Pekka Heinonen.