Finnkinon ja Bio Rex Cinemasin elokuvateattereissa omistajamuutoksia

Bio Rex Cinemas Oy:n ja Finnkino Oy:n tiedote 20.12.2013
 
Finnkino ja Bio Rex Cinemas ovat liiketoimintakaupalla sopineet Espoon Bio Rex Sellon siirtymisestä Finnkinon omistukseen ja Rovaniemen elokuvateatteri Maximin siirtymisestä Bio Rexille 1.1.2014 alkaen.
 
Finnkino vahvistaa 6-salisella, Leppävaaran kauppakeskus Sellossa sijaitsevalla leffateatterilla palveluitaan Espoossa. Rovaniemellä 2-salisen, kauppakeskus Sampokeskuksessa sijaitsevan Maximin siirtyminen Bio Rexin elokuvateatteriketjuun tukee hyvin yhtiön tavoitteita kehittää elokuvissa käyntiä keskisuurilla paikkakunnilla ja on luonteva osa Bio Rexin elokuvateatteriverkostoa.
 
"Meillä on ilo päästä tarjoamaan lumoavia elokuva- ja kulttuurielämyksiä laajemmalla alueella Espoossa. Sijainti Leppävaarassa loistavien kulkuyhteyksien varrella on elokuvissakävijöiden kannalta erinomainen", kertoo toimitusjohtaja Liisi Jauho Finnkinolta.
 
Bio Rex Cinemas Oy:n pääomistajat Marko Röhr ja Ilkka Matila toteavat Bio Rexin palaavan vahvuusalueelleen: ”Tällä järjestelyllä Bio Rex Cinemas vahvistaa alkuperäistä liikeideaansa, jossa Bio Rex -elokuvateatteriketju keskittyy keskisuurten paikkakuntien elokuvateatteriverkoston kehittämiseen. Monilla paikkakunnilla elokuvateatterit ovat auttamattomasti vanhentuneet tai suljettu, näiden paikkakuntien elokuvateattereihin Bio Rex panostaa jatkossa. Tämä järjestely vapauttaa resursseja tavoitteen toteuttamiseen.”
 
Henkilökunta siirtyy uusien omistajien palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Vuosittain katsojia Espoon Bio Rex Sellossa on n. 180 000 ja Rovaniemen Maximisssa n. 70.000.
 
Lisätietoja:
 
– Finnkino Oy, toimitusjohtaja Liisi Jauho, liisi.jauho@finnkino.fi, p. 050 388 3135
– Bio Rex Cinemas Oy, toimitusjohtaja Marko Röhr, marko.rohr@biorex.fi, p. 0400 416 634

***

FINNKINO OY
Finnkino on Suomen suurin elokuvateatteriketju, jolla on 14 teatteria 11 paikkakunnalla. Finnkinon teattereissa kävi vuonna 2012 yli 10,5 miljoonaa katsojaa, joista 5,8 miljoonaa tuli Suomesta. Finnkino toimii myös teatterielokuvien levittäjänä, ja myös DVD-elokuvien maahantuojana. Finnkino kuuluu Pohjoismaiden ja Baltian suurimpaan elokuvateatteriketjuun Nordic Cinema Groupiin, jonka omistavat Ratos AB ja Bonnier AB. Konsernilla on teattereita Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa. www.finnkino.fi
 
BIO REX CINEMAS OY
Bio Rex Cinemas on Suomen toiseksi suurin elokuvateatteriketju, jolla on elokuvakeskukset Hämeenlinnassa, Kajaanissa, Porvoossa ja Rovaniemellä. Bio Rex Cinemas toimii myös elokuvien levittäjänä Bio Rex Distribution tuotemerkillä. Bio Rex Cinemasin omistavat Marko Röhr, Ilkka Matila ja Aku Jaakkola. www.biorex.fi