Finnkinolla ennätysmäinen elokuvakesä!

Finnkinon tiedote 1.8.2007

Finnkinon elokuvakesä on osoittautunut ennätysvilkkaaksi, takana ovat ajat kun teattereita suljettiin kesäisin katsojakadon pelossa. Isot hittielokuvat laitetaan nyt Suomessakin kankaille samaan aikaan muun maailman kanssa ja rohkeus on osoittautunut oikeaksi. Tuorein tulokas The Simpsons Movie on kerännyt viidessä päivässä 139 542 katsojaa. Yhteensä Finnkinon teattereissa on toukokuun alusta käynyt yli miljoona elokuvan ystävää ja katsojamäärän kasvu viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon on komeat 56 %.

Meneillään oleva kesä on jo osoittanut, että suomalaiset malttavat rannoilta ja grillien äärestä elokuviin kunhan ohjelmisto on vetovoimaista. Leffojen menestyskesä alkoi jo toukokuussa Pirates of the Caribbean: Maailman laidallaelokuvalla ja viimeisin hitti on kuluneena viikonloppuna avannut The Simpsons Movie. Siinä missä vielä viisi vuotta sitten oli kesäisin kävijämäärissä notkahdus, rikotaan nyt ennätyksiä; heinäkuu oli Finnkinon paras kuukausi kautta aikojen – lähes puoli miljoonaa katsojaa.

Elokuvien levittäjät uskaltavat nyt Suomessakin pistää isot ensi-illat kankaille keskikesällä ja vetävä ohjelmisto puolestaan antaa aihetta pitää teatterit auki. Esimerkiksi edellinen vuonna 2004 keskikesällä muualla Euroopassa julkaistu Potter-elokuva sai Suomen ensi-iltansa varovaisesti vasta elokuussa. Tämän kesän Potter avasi keskellä heinäkuuta häikäisevin tuloksin.

Myös kuvitelma säiden vaikutuksesta elokuvissa kävijöiden käyttäytymiseen on osoittautunut ontuvaksi. Sateella voi hyvällä syyllä poiketa leffaan ja helteellä hetki hyvin ilmastoidussa salissa jäähdyttää mukavasti.

Kesä jatkuu ja loppuvuodesta Hollywood-tuotantojen rinnalla nähdään poikkeuksellisen laaja kattaus kotimaisia uutuuselokuvia, yhteensä yhdeksän ensi-iltaa.

Katsotuimmat elokuvat koko Suomessa ajalta 1.5.–31.7. ovat olleet:

1. Pirates of the Caribbean: At World’s End 346.999
2. Harry Potter and the Order of the Phoenix 279.201
3. The Simpsons Movie 139.542 (ensi-ilta 27.7.)
4. Spider-Man 3 126.954
5. Die Hard 4.0 115.249

Kokonaiskävijämäärä Suomen elokuvateattereissa kohosi viime vuonna 6,7 miljoonaan katsojaan kun se vuonna 2005 oli 6,1 miljoonaa katsojaa.

Lisätietoja: Ria Nyman / Finnkino Oy
puhelin: (09) 13 119 344 / 040 724 7070

**
FINNKINO OY
Vuonna 1986 perustettu Finnkino Oy on Suomen suurin elokuvateatteriketju. Finnkino on laajentanut myös Baltian maihin; Viroon, Liettuaan ja Latviaan. Finnkinon teatterit keräsivät vuonna 2006 yli kahdeksan miljoonaa katsojaa, joista noin puolet tuli Suomen ulkopuolelta.

Vuodesta 1994 Finnkino on kuulunut Rautakirja-konserniin, joka puolestaan siirtyi kokonaan SanomaWSOY-konsernin omistukseen vuonna 2003. Finnkinolla on neljässä maassa kaikkiaan 27 elokuvateatteria, joissa on yhteensä 150 salia. Suomessa paikkakunnat ovat Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Rovaniemi, Tampere ja Turku. Finnkino toimii myös elokuvien maahantuojana ja levittäjänä sekä videolevittäjänä. Finnkinolla on levitystoimintaa myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa.