Finnkino tuo suorat formulalähetykset elokuvateatteriin

Finnkinon tiedote 12.4.2008

Elokuvateattereiden tarjonta ja esityskirjo laajenee – Formuloista voi nyt nauttia myös isolta valkokankaalta

Kimi Räikkösen, Heikki Kovalaisen, Lewis Hamiltonin ja muiden formulakuskien mestaruuskamppailua pääsee seuraamaan entistä intensiivisemmin tänä kesänä kun Finnkino tuo suorat formulalähetykset suurimpiin elokuvateattereihinsa. Maailmalta tuttu ilmiö leviää Suomeen aluksi seitsemän osakilpailun voimalla. Ruutulippu nousee ensimmäistä kertaa 25.5. pidettävissä Monacon Grand Prix -mittelöissä.

”Elokuvateatterit ovat muuttamassa luonnettaan kokonaisvaltaisiksi elämyskeitaiksi. Jatkossa voimmekin odottaa elokuvien lisäksi myös konsertteja, urheilukilpailuja ja muuta liikkuvan kuvan juhlaa suurilta valkokankailta näytettäväksi. Ihmiset haluavat elämyksiä, ja mikä olisi sen hienompaa kuin todistaa F1-mestaruuden uusimista ykkösluokan puitteissa”, sanoo Reijo Jämes, Finnkinon markkinointijohtaja.

Suorat lähetykset huipputekniikalla varustetuissa saleissa

Varikkotunnelmista pääsee nauttimaan Finnkinon suurimmissa elokuvateattereissa Helsingin Tennispalatsissa, Tampereen Plevnassa, Turun Kinopalatsissa, Oulun Plazassa, Jyväskylän Fantasiassa, Porin Promenadissa ja Lahden Kuvapalatsissa. Ainutlaatuisia suorista lähetyksistä tekevät varta vasten elokuvateatterilevitykseen suunnitellut kamerakulmat ja uniikit extrat, joiden myötä teattereissa nähtävät lähetykset eroavat merkittävästi tv-lähetyksistä. Oman säväyksensä elämykseen tuo luonnollisesti elokuvateattereiden upea äänentoisto.

”Teattereidemme uusin tekniikka mahdollistaa upean formulakokemuksen: kutsumme katsojat astumaan ratin taakse ja aistimaan formuloiden voiman. Suora lähetys on ohjattu varta vasten valkokankaita varten”, Jämes kuvailee.

Finnkinolla on aluksi sopimus seitsemästä formulalähetyksestä: 25.5. Monacon, 8.6. Kanadan, 3.8. Unkarin, 24.8. Espanjan Valencian, 7.9 Belgian, 14.9. Italian ja 28.9. Singaporen osakilpailuista. Liput maksavat 25 € aikuisilta ja 17 € alle 11-vuotiailta lapsilta. Myös yrityksillä on mahdollisuus ostaa näytöksiin lippuja tai vaikkapa varata kokonainen elokuvasali formulaelämystä varten.

Lipunmyynti formulalähetyksiin alkaa keskiviikkona 14.5. klo 10. Lippuja voi ostaa Finnkinon nettilippukaupasta tai lipunmyynnistä.

Lisätietoja: Markkinointijohtaja Reijo Jämes, Finnkino Oy, puh. 040 501 3563 reijo.james@finnkino.fi