Finnkino tuo New York Metropolitan oopperan esitykset valkokankailleen

Finnkinon tiedote 10.9.2008

The Metropolitan Opera on maailman upeimpien äänien näyttämö. Nyt myös Suomessa on mahdollisuus nauttia METin häikäisevistä oopperaesityksistä, kun Finnkino tuo kymmenen oopperaa valkokankailleen live-lähetyksinä 11.10. alkaen.

”Valkokankaalta nähty ooppera on aivan omanlaisensa elämys muun muassa siitä syystä, että erityisesti tätä tarkoitusta varten suunniteltujen kamerakulmien ansiosta katsoja voi todella kokea olevansa näyttämöllä tapahtumien keskipisteessä”, sanoo Finnkinon markkinointijohtaja Reijo Jämes. ”Esityksen väliajoilla katsojat puolestaan pääsevät nauttimaan heille räätälöidystä lisämateriaalista, kuten oopperatähtien haastatteluista”.

Kauden avaa Karita Mattilan tähdittämä Salome

Finnkinolla on aluksi sopimus kymmenestä oopperaesityksestä. Lähetykset ovat suoria, joten New Yorkin iltapäivämatineoista päästään nauttimaan Suomessa illansuussa. Kauden 2008–2009 avaa upeasti Karita Mattilan tähdittämä Salome. Richard Straussin säveltämän oopperan päärooli on vaativaakin vaativampi niin taiteellisesti kuin fyysisesti, mutta Mattila on saanut rohkeasta tulkinnastaan loistavia arvosteluja.

Muut ensimmäisellä kaudella Suomessa nähtävät oopperat ovat Doctor Atomic, Faustin tuomio, Thaîs, La Rondine, Orfeus ja Euridice, Lucia di Lammermoor, Madame Butterfly, La Sonnambula ja Tuhkimo.

Kulttuurimatkalle elokuvateatteriin

Oopperanäytöksiä järjestetään toistaiseksi yhdeksässä Finnkinon suurimpiin kaupunkeihin sijoittuvassa elokuvateatterissa. Näytösten yhteyteen on suunnitteilla myös hotellipaketteja.

”Oopperanäytöksen ympärille voi rakentaa vaikka pienen viikonloppumatkan lähikaupunkiin hotelliyöpymisineen ja ruokailuineen. Tällainen lähimatkailu on paitsi elämyksellinen myös kustannustehokas ja ekologinenkin tapa päästä kokemaan maailman ehkä arvostetuimman oopperatalon esitysten taika”, Jämes kuvailee.

Liput näytöksiin maksavat 29 € ja kausikortti kaikkiin kymmeneen syksyn ja kevään aikana esitettävään oopperaan 200 €. Pelkän syys- tai kevätkauden paketin (viisi näytöstä) voi ostaa hintaan 125 €. Myös yrityksillä on mahdollisuus ostaa näytöksiin lippuja tai vaikkapa varata kokonainen elokuvasali yksityistä oopperanäytöstä varten.

Lippujen myynti käynnistyy 12.9., kun koko kauden kausikortin myynti alkaa Finnkinon lippukassoilla. Lisätiedot: www.finnkino.fi.