Finnkino noussut merkittäväksi oopperan esittäjäksi

Finnkinon tiedote 20.6.2011

Metropolitan ooppera ja Finnkino ovat tehneet yhteistyötä jo kolme kautta. Finnkinosta onkin tullut merkittävä ooppera- ja kulttuuriesittäjä Suomessa, sillä juuri päättyneellä 12 oopperan kaudella lähes 33 000 katsojaa ympäri Suomen nautti elokuvateattereissa maailman arvostetuimman oopperanäyttämön esityksistä. Kolmannella kaudella katsojamäärä kasvio yli 13 % ja yhteensä Finnkinon teattereissa kulttuuritarjonnasta on nauttinut noin 100 000 katsojaa.

Encore-esityksiä nyt kesällä Helsingissä

Finnkino ja Metropolitan-ooppera avaa kesällä uuden perinteen: Kesän encore-esitykset ovat tiistai-iltaisin klo 18 Helsingin Maximissa. Teokset ovat:

• 21.06. Giacomo Puccini: Madama Butterfly • 19.07. Gaetano Donizetti: Rykmentin tytär (La Fille du regiment)
• 28.06. Gaetano Donizetti: Don Pasquale • 26.07. Giacomo Puccini: Tosca
• 05.07. Giuseppe Verdi: Simon Boccanegra • 02.08. Giuseppe Verdi: Don Carlos (Don Carlo)

Don Pasquale ja Don Carlos nähtiin äskettäin päättyneellä kaudella, Simon Boccanegra ja Karita Mattilan tähdittämä Tosca kaudella 2009-10 ja Madama Butterfly kaudella 2008-09. Rykmentin tytär on huhtikuulta 2008, ja teos nähdään Suomessa ensi kertaa. Kaksi loistavaa laulajaa, Natalie Dessay ja Juan Diego Flórez takaavat laadun tässä koomisen oopperan helmessä, joka vaatii laulajilta huikeita suorituksia.

Lokakuussa alkaa seuraava Metropolitan-oopperan HD Live-kausi 2011-12

Ensi kauteen kuuluu 11 oopperaa: Anna Bolena, W. A. Mozartin Don Giovanni, Richard Wagnerin Siegfried ja Jumalten tuho, Philip Glassin Satyagraha, Georg Friedrich Händelin Rodelinda, Charles Gounoud’n Faust, uusi barokkipastissi Lumottu saari, Giuseppe Verdin Ernani ja La Traviata sekä Jules Massenet’n Manon.

Uusi oopperakausi käynnistyy 15. lokakuuta Metin ensiesityksellä. Gaetano Donizettin oopperaa Anna Bolena ei ole aikaisemmin nähty Metissä.

Live-esitykset ovat lauantaisin ja Encore-esitykset ovat Live-esitystä seuraavana tiistaina ja lauantaina. Encoret esitetään täysin samanlaisina kuin Live-esitykset, alustuksineen ja haastatteluineen.

Kauden 2011-12 lipunmyynti on käynnissä teattereissa ja verkkosivuilla www.finnkino.fi.

Kulttuuriohjelmistossa myös näytelmäteatteria suorana Lontoosta

Anton Tshehovin ikituore klassikko Kirsikkapuisto päättää Lontoon National Theatren Live-esitysten kauden torstaina 30.6. Esitys on Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Liput myynnissä teattereista ja verkkokaupasta.

Näytelmän ohjaa NT:n apulaisjohtaja Howard Davies, jonka aiemmat ohjaukset venäläisistä näytelmistä (Philistines, Burnt by the Sun ja The White Guard) ovat saaneet kriitikoilta suurta ylistystä. Zoe Wanamaker näyttelee rouva Ranevskajan roolin. Andrew Uptonin sovitus sijoittuu 1900-luvun alkuun, Venäjää koettelevien suurten mullistusten aikaan.

"Zoe Wanamaker on loistava!", The Times kirjoittaa näytelmästä.

Lisätiedot:
Finnkino Oy, projektipäällikkö Kaj Itämäki, puh. 0400 465 835, kaj.itamaki[ät]finnkino.fi

FINNKINO
Finnkino on Suomen suurin elokuvateatteriketju, jolla on 14 teatteria 11 paikkakunnalla. Lisäksi Finnkinolla on tytäryhtiöt Latviassa, Liettuassa ja Virossa. Finnkinon teattereissa kävi vuonna 2010 yhteensä 9,9 miljoonaa katsojaa, joista yli 5 miljoonaa tuli Suomesta. Finnkino toimii myös teatterielokuvien levittäjänä, ja Suomessa myös DVD-elokuvien maahantuojana.