Finnkino laajentaa toimintaansa Liettuassa

Lehdistötiedote 10.4.2007

Finnkino avaa tänään kolmannen elokuvateatterikeskuksensa Liettuassa. Kaunaksen keskustan Akropolis-ostoskeskukseen sijoittuva 7 salin viihdekeskus laajentaa Finnkinon Baltian toimintaa 1370 asiakaspaikalla.

Finnkino avaa tänään 7 salin modernin elokuvateatterikeskuksen Kaunaksessa, Liettuassa. Toimintaa pyörittää Finnkinon liettualainen tytäryhtiö UAB Forum Cinemas. Yhtiöllä on entuudestaan kaksi elokuvateatterikeskusta Vilnassa. Uusin Finnkino-paikkakunta Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki, jossa asuu noin 400 000 asukasta.

”Viemme ylpeinä suomalaista huipputason elokuvateatteriosaamista maailmalle. Laajentumisemme Kaunakseen jatkaa menestyksekästä toimintaamme Liettuassa”, iloitsee Finnkinon toimitusjohtaja Timo Mänty. Finnkinolla on nyt Liettuassa yhteensä 5256 asiakaspaikkaa. Baltiassa Finnkino toimii kuudella paikkakunnalla: Tallinnassa, Narvassa, Tartossa, Riikassa, Vilnassa ja Kaunaksessa.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Timo Mänty, Finnkino Oy puhelin: 0400-712 836, timo.manty@finnkino.fi

——
FINNKINO

Vuonna 1986 perustettu Finnkino Oy on Suomen suurin elokuvateatteriketju. Finnkino on laajentanut myös Baltian maihin; Viroon, Liettuaan ja Latviaan. Finnkinon teatterit keräsivät vuonna 2006 yli kahdeksan miljoonaa katsojaa, joista noin puolet tuli Suomen ulkopuolelta.

Vuodesta 1994 Finnkino on kuulunut Rautakirja-konserniin, joka puolestaan siirtyi kokonaan SanomaWSOY-konsernin omistukseen vuonna 2003. Finnkinolla on neljässä maassa kaikkiaan 27 elokuvateatteria, joissa on yhteensä 150 salia. Suomessa paikkakunnat ovat Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Rovaniemi, Tampere ja Turku. Finnkino toimii myös elokuvien maahantuojana ja levittäjänä sekä videolevittäjänä. Finnkinolla on levitystoimintaa myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Finnkinon tytäryhtiö Liettuassa: UAB Forum Cinemas