Finnkino Flamingo avautuu Vantaalle Kehä III:n varrelle

Rautakirjan tiedote 13.08.2008

Elokuvaelämyksiä, 3D-ohjelmistoa ja vaihtoehtoista tarjontaa huippumoderneissa tiloissa.

Finnkinon uusi elokuvakeskus aloittaa toimintansa syyskuun alussa elämyskeidas Flamingon yhteydessä. Kuuden salin ja 951 katsojapaikan huippumoderni teatteri tuo kankaille normaalin ohjelmiston lisäksi myös 3D-elokuvat sekä vaihtoehtoista tarjontaa kuten ooppera- ja konserttitaltiointeja. Uuden myymäläkonseptin myötä myös asiointi nopeutuu ja helpottuu, kun asiakas voi tehdä kaikki ostoksensa samalta kassalta.

Syyskuun 3. päivä toimintansa aloittavan elokuvakeskuksen myötä voi huippuluokan katsomisolosuhteista nauttia vastedes myös Kehä III:n varrella. Finnkinon toimitusjohtajan Timo Männyn mukaan keskuksen sijainti on loistava: "Haluamme tarjota entistä helpomman tavan kokea elokuvaelämyksiä tuomalla teatterin kehätien kupeeseen. Näin ympäristökuntien asukkaiden ei tarvitse lähteä Helsinkiin asti elokuvien perässä, ja parkkitilaakin on tarjolla runsaasti", Mänty summaa. Uuden teatterin odotetaankin keräävän kävijöitä varsin laajalta alueelta, Vantaan lisäksi muun muassa ympäristökunnista Keravalta, Nurmijärveltä ja Tuusulasta.

Tarjolla elämyksiä 3D:stä konserttitaltiointeihin

Uusi elokuvakeskus on kehityksen aallonharjalla tuodessaan 3D- elokuvat ohjelmistoonsa perinteisen elokuvatarjonnan rinnalle. Digitaaliseen esitystekniikkaan perustuvat 3D-elokuvat ovat tekemässä varsinaisen läpimurron ja niitä tuotetaan yhä enemmän: ensi vuonna suuret Hollywood-studiot julkaisevat peräti 10–15 3D-elokuvaa. Arvostettu elokuva-alan julkaisu Variety ennustaakin, että neljän vuoden kuluttua jopa puolet maailman elokuvatetterisaleista on 3D- saleja.

Lisäksi Finnkino Flamingossa nähtäneen myös konsertti- ja oopperataltiointeja: "Vaikka elokuvat tulevat jatkossakin olemaan pääroolissa, muiden kulttuurituotteiden tuominen isoille valkokankaille laajentaa teatterien tarjontaa upealla tavalla", Timo Mänty sanoo.

Elokuvakeskuksessa otetaan käyttöön myös uusi myymäläkonsepti, jonka myötä kassoilla asiointi nopeutuu ja helpottuu entisestään. Kauppakeskuksen tiloissa sijaitsevassa myymälässä asiakas voi tehdä kaikki ostoksensa samassa pisteessä – lipuista leffaeväisiin.

Avajaisohjelmistossa draamaa ja rockia

Finnkino Flamingon avajaiselokuvina nähdään muun muassa suomalainen perhedraama Erottamattomat tähtinään Tiina Lymi ja Minna Haapkylä, taattua Disney-animaatiolaatua tarjoava seikkailukomedia Wall-E, Scarlett Johanssonin ja Natalie Portmanin tähdittämä historiallinen draama The Other Boleyn Girl sekä ihmiskunnan ja näkymättömän mielikuvitusmaailman välienselvittelystä kertova Hellboy 2: The Golden Army.

3D-elokuvien sarjan aloittavat visuaalisesti huikea, Jules Vernen tarinan kertova Journey to the Center of the Earth sekä kaikkia rock- ja etenkin U2-faneja ilahduttava, 19.9. starttaava konserttitaltiointi U23D.

Nettivaraaminen ja ennakkomyynti avajaisohjelmiston elokuviin alkaa 19.8. klo 10 osoitteessa www.finnkino.fi.

———————-

Finnkino Flamingo on osa Kauppakeskus Jumbon kupeeseen avattavaa, konseptiltaan täysin uudenlaista viihdekeskusta, joka muodostaa ainutlaatuisen kokonaisuuden lukuisine liikuntaan, hyvään oloon, vapaa-aikaan ja kokousmatkailuun liittyvine palveluineen.

Fakta / HYVÄNOLON- JA VAPAA-AJAN KESKUS FLAMINGO:

– Yhdistyy promenadilla Kauppakeskus Jumboon
– Finnkinon elokuvakeskus: kuusi salia, 951 paikkaa, 3D-valmiudet
– Kylpylä, kuntoklubi
– Erikoisliikkeet
– Ruoka- ja seurusteluravintolat
– Keilarata
– Kunnalliset ja seurakunnan palvelut
– Lääkärikeskus
– Yökerho, showteatteri
– Hotelli
– Kokouspalvelut
– Runsaasti ilmaista pysäköintitilaa

———————-

TAUSTATIEDOTE:

Parasta saatavilla olevaa 3D-tekniikkaa

Finnkino Flamingossa otetaan käyttöön paras saatavilla oleva 3D- tekniikka. "Laadusta kertonee se, että samaa tekniikkaa käytetään muun muassa maailman IMAX-teattereissa, Finnkinon tekninen asiantuntija Ari Saarinen kertoo. "Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että elokuvat katsotaan perinteisten 3D-lasien sijaan älykkäillä aktiivilaseilla, jotka synkronoivat kuvan samanaikaisesti elokuvaprojektorin kanssa".

3D-tekniikan käyttöönotto edellyttää paitsi investointia 3D- laitteistoon, myös sitä, että elokuva projisoidaan kankaalle digitaalisessa muodossa. Finnkino Flamingossa nämä valmiudet ovat saleissa 1 ja 3. Salien XpanD 3D -tekniikan on toimittanut eurooppalainen X6D Ltd.

Käytössä aktiiviset 3D-lasit

– Tekniikka perustuu valon polarisaatioon
– Synkronoivat kuvan samanaikaisesti elokuvaprojektorin kanssa
– Erinomainen kuvanlaatu – ei haamu- tai kaksoiskuvia
– Linssit optimoitu suurten valkokankaiden katselemista varten
– Kevyet ja mukavat
– Mahtuvat silmälasien päälle
– Ympäristöystävälliset: puhdistetaan kunkin käyttökerran jälkeen, käyttöikä n. 8 vuotta.

Tähän 3D-tekniikka perustuu

– Ihminen aistii syvyyttä ja etäisyyksiä binokulaarisen näköaistinsa avulla. Silmät näkevät kuvan kahdesta eri kulmasta, ja aivot yhdistävät aistimukset kolmiulotteiseksi kuvaksi.
– 3D-tekniikka simuloi normaalia näköaistimusta. Lasit erottelevat kummallekin silmälle oman kuvan kahdesta päällekkäin heijastetusta ruudusta. Syvyysvaikutelma syntyy kuvien jälleen yhdistyessä katsojan aivoissa.
– Käytössä kaksi rinnakkaista tekniikkaa
— Perinteiset, "passiiviset" 3D-lasit, joissa on punainen ja sininen linssi
— "Aktiiviset" 3D-lasit, jotka perustuvat valon polarisaatioon
– Finnkinolla on käytössä valon polarisaatioon perustuva tekniikka
– Polarisoivat lasit ovat laadukas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto. Lasit puhdistetaan kunkin käyttökerran jälkeen ja niitä käytetään uudestaan ja uudestaan.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Timo Mänty, Finnkino Oy, puhelin: (09) 1311 9310, sähköposti: timo.manty@finnkino.fi

Lisätietoja Finnkinon käyttämästä tekniikasta: Finnkino Oy, Ari Saarinen, puh. 0400 411 875, sposti: ari.saarinen@finnkino.fi