Finnkino avaa uuden elokuvateatterin Helsingin Itäkeskukseen

Lehdistötiedote 26.2.2015

Finnkino ja Kesko ovat sopineet uuden elokuvateatterin sijoittumisesta Keskon uuteen kauppakeskukseen Itä-Helsinkiin. Elokuvateatterin avajaisia on tavoite päästä viettämään 2019.

Moderniin elokuvakeskukseen tulee 9 maailmanluokan elokuvasalia, jotka varustetaan alan uusimmalla kuva- ja äänentoistoteknologialla ja asiakkaita hemmotellaan huippuluokan katsomisolosuhteilla ja -kokemuksilla.

Elokuvateatteri on osa Keskon uutta kauppakeskusta, joka rakentuu Itäkeskukseen nykyisen K-Citymarketin alueelle. Finnkinon elokuvateatteri sopii erinomaisesti uuteen keskukseen, jonka keskeisiä teemoja ovat elokuvien ja ruoan lisäksi viihtyminen, kohtaaminen ja yhdessä olo. Hanke toteutetaan vaiheittain.

Valmistuttuaan uusi viihdekeskus tarjoaa asiakkailleen miellyttävän ja vaivattoman asiointikokemuksen, jonne on helppo tulla niin julkisilla kulkuvälineillä kuin autollakin.

”Meillä on ilo päästä jatkossa tarjoamaan elokuva- ja kulttuurielämyksiä huipputekniikalla varustelluissa ja moderneissa puitteissa Itä-Helsingissä. Sijainti Itäkeskuksessa on elokuvissa kävijöiden kannalta erinomainen ja luonteva lisä elokuvateatteriverkostoomme, kertoo ketjujohtaja Ismo Määttä Finnkinolta. ”Helsinkiläiset ovat toivoneet elokuvateatteria Itäkeskukseen jo vuosia. Olemme iloisia, että voimme vastata kysyntään yhdessä Finnkinon kanssa”, Keskon aluejohtaja Antti Palomäki sanoo.

Lisätietoja:

• Finnkino Oy, ketjujohtaja Ismo Määttä, puh. 0400 427 936, ismo.maatta@finnkino.fi
• Kesko, pääkaupunkiseudun aluejohtaja Antti Palomäki, puh. 0105322875, antti.palomaki@kesko.fi

****

FINNKINO OY

Finnkino on Suomen suurin elokuvateatteriketju, jolla on 14 teatteria 10 paikkakunnalla. Finnkinon teattereissa kävi vuonna 2014 yli 9,8 miljoonaa katsojaa, joista 5,1 miljoonaa tuli Suomesta. Finnkino toimii myös teatterielokuvien maahantuojana ja levittäjänä. Finnkino kuuluu Pohjoismaiden ja Baltian suurimpaan elokuvateatteriketjuun Nordic Cinema Groupiin, jonka omistavat Ratos AB ja Bonnier AB. Konsernilla on teattereita Suomen, Viron, Liettuan ja Latvian lisäksi Ruotsissa ja Norjassa. www.finnkino.fi

KESKO

Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen

päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.