Finnkino astuu digitaaliseen aikaan edelläkävijänä

Finnkinon tiedote 31.1.2012

Finnkinon kaikki teatterit ovat siirtyneet digitaaliseen aikaan, kun viimeinenkin sali Rovaniemellä on digitaalinen 31.1.2012. Finnkino on ensimmäisten Eurooppalaisten elokuvateatteriketjujen joukossa digitalisoinut kaikki salinsa. Digitaalisuus tuo monia etuja elokuvan katsojille. Kuvan ja äänen laatu paranee ja ohjelmistot tulevat olemaan monipuolisempia myös pienemmillä paikkakunnilla. Digitalisointi on ollut Finnkinon 2000-luvun suurin investointi.

Tiistaina 31.1. klo 17.30, kun Rovaniemen Maximin 2 -salissa käynnistyy ensimmäinen digitaalinen elokuvanäytös, eletään historiallisia hetkiä. Tammikuun aikana myös Finnkinon elokuvateatterit Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa ja Porissa on digitalisoitu. Se tarkoittaa sitä, että Finnkinon 14 elokuvateatterin 88 salia ovat nyt kaikki digitaalisia. Lähes kaikista kaupungeista löytyy jatkossa myös mahdollisuus esittää 35-mm filmikopioita, vaikka tarve tähän on huomattavasti vähentynyt. Finnkinolla on siis siirrytty filmikelojen aikakaudesta todelliseen digitaaliseen aikaan ensimmäisten elokuvateatteriketjujen joukossa myös Euroopan tasolla.

Digitaalisuus tuo monipuolisuutta ohjelmistoihin

Digitaalisuuden tuomat vaikutukset ohjelmistoihin ovat katsojille merkittäviä. Digitaalisuus mahdollistaa myös Finnkinon pienempiin teattereihin entistä monipuolisempia ensi-iltoja. Elokuvia voidaan myös esittää useampien viikkojen ajan, kun filmikelan ei tarvitse enää fyysisesti sijaita teatterissa vaan digitaalista esityskopiota voidaan säilyttää kovalevyllä ja siirtää joustavammin eteenpäin. Digitaalisuus on laajentanut usealla Finnkinon paikkakunnalla myös näytösaikoja. Lähes kaikissa teattereissa esitetään nykyisin myös arkisin päivänäytöksiä erityisesti aikuisväestölle räätälöidyllä ohjelmistolla.

Digitaalisuuden myötä Finnkino on tarjonnut viimeisten vuosien aikana unohtumattomia elämyksiä myös elokuvakulttuurin ulkopuolelta. Oopperan, baletin ja teatterin rakastajat pääsevät nauttimaan digitaalisuuden hyödyistä myös jatkossa uusien sisältöjen tuodessa pysyvän mausteen Finnkinon ohjelmistoihin.

Digitaalisuus parantaa kuvan ja äänen laatua

Digitaalisuudessa huomattavin hyöty katsojalle on kuvan ja äänen laadukkuus. Tasokkailla D-Cinema-projektoreilla projisoidut elämykset välittyvät korkeatasoisina jokaisessa Finnkinon teatterin salissa aina Helsingistä Rovaniemelle saakka. Äänen laadussa koetaan merkittävä parannus, sillä digitaalisten kopioiden ääni on pakkaamatonta 24 bittistä digitaalista ääntä. Kuvan värit, kontrastit ja terävyys paranevat myös selkeästi. Lisäksi digitaalisuus on tuonut pysyvästi mukanaan uuden ulottuvuuden elokuvaan, kun 3D-elokuva on lyönyt itsensä läpi parin viime vuoden aikana.

Digitaalisuus tuo mahdollisuuksia

Historian lehden kääntymisen myötä katseet on kohdistettu tulevaan. Elokuvavuosi 2012 tulee olemaan niin sisällöllisesti kuin teknisestikin erittäin laadukas. Uudistus tuo paljon positiivisia muutoksia teatteritoimintaan. Digitaalisenakin aikana hurina konehuoneessa jatkuu ja elokuvanautinnon tarjoaminen katsojille säilyy Finnkinon tärkeimpänä tehtävänä myös tulevaisuudessa.

Lisätietoja:
Finnkino Oy, markkinointijohtaja Reijo Jämes, puh. 040 501 3563, reijo.james[ät]finnkino.fi

Tervetuloa tutustumaan uudistuneisiin Finnkinon teattereihin!

Haastattelupyynnöt ja tutustumiskäyntitiedustelut:
Finnkino Oy, ohjelmistosuunnittelija Maisa Juntunen, puh. 046 875 1162, maisa.juntunen[ät]finnkino.fi

FINNKINO OY

Finnkino on Suomen suurin elokuvateatteriketju, jolla on 14 teatteria 11 paikkakunnalla. Lisäksi Finnkinolla on tytäryhtiöt Latviassa, Liettuassa ja Virossa. Finnkinon teattereissa kävi vuonna 2011 yhteensä 9,9 miljoonaa katsojaa, joista yli 5 miljoonaa tuli Suomesta. Finnkino toimii myös teatterielokuvien levittäjänä, ja Suomessa myös DVD-elokuvien maahantuojana.