Filmiä ja valoa -elokuvafestivaali Ylistaron Matin-Tuvassa 26.-28.10.2007

Etelä-Pohjanmaan sydämessä, Ylistarossa elokuvateatteri Matin-Tuvassa järjestetään elokuvafestivaali lokakuussa 2007. Filmiä ja valoa -elokuvafestivaalin ideana on tuottaa, jokavuotinen tapahtuma Ylistaroon, jossa pureudutaan kunnolla elokuvan maailmaan.

Ensimmäisenä vuotena festivaalin tarkoituksena on näyttää laadukkaita elokuvia sekä innostaa erityisesti nuoria elokuvan pariin. Elokuvafestivaalin aikana pyritään herättämään keskustelua elokuvista, maaseututeattereiden tilasta ja elokuvakulttuurista yleisesti. Filmiä ja valoa -elokuvafestivaali osoittaa, että elokuva on tehty katsottavaksi elokuvateatterissa, missä on mahdollista kokea aito tunnelma ja saada paras elämys.

Festivaaleilla pyritään tarjoamaan muutakin kuin elokuvia: näyttelyitä, elävää musiikkia, mediakasvatusta, vierailuja, luentoja ja keskustelua. Oheistapahtumien myötä halutaan luoda elokuvafestivaali, jossa annetaan mahdollisuus löytää elokuvan elämyksellinen maailma monipuolisesti. Festivaaleilla tullaan näyttämään sekä uusia että vanhempia elokuvia. Filmiä ja valoa -elokuvafestivaali järjestetään elokuvateatteri Matin-Tuvassa, jossa elokuvia on näytetty jo 65 vuoden ajan. Se on alueen vanhimpia edelleen toimivia maaseututeattereita.

Filmiä ja valoa -elokuvafestivaalin järjestävään työryhmään kuuluu elokuvateatteri Matin-Tuvan väkeä ja muita ylistarolaisia kulttuuritoimijoita. Rahoitusta elokuvafestivaalin tuottamiseen on saatu Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston hoitokunnalta, joka myönsi apurahan festivaalin järjestämiseen.

Filmiä ja valoa -elokuvafestivaalin lehdistötilaisuus järjestetään torstaina 24.5.2007 elokuvateatteri Matin-Tuvassa kello 11.00. Toivotamme kaikki tervetulleiksi kuulemaan, miksi Ylistarossa järjestetään elokuvafestivaali.

Elokuvaterveisin

FILMIÄ JA VALOA –
ELOKUVAFESTIVAALI YLISTAROSSA
MATIN–TUPA 26.–28.10.2007

Tuomas Lallukka
Festivaalin tuottaja
puh. 050 536 9596
Filmiajavaloa@luukku.com