Favexin uusi toiminnanjohtaja on Johanna Karppinen

Lehdistötiedote 6.5.2013, Favex, Helsinki

Elokuva- ja televisioalan vientiorganisaation, Favex ry:n (Finnish Film & Audiovisual Export), uudeksi toiminnanjohtajaksi on nimitetty Johanna Karppinen. Valinnan perusteina olivat Karppisen vahva kokemus sekä kansainvälisistä tehtävistä että elokuva-alasta.

Johanna ”Nunnu” Karppinen siirtyy Favexin toiminnanjohtajaksi Lapin elokuvakomissiosta Rovaniemeltä. Ennen elokuvakomissiota hän on työskennellyt kansainvälisissä vienninedistämistehtävissä Finpron palveluksessa Milanossa. Koulutukseltaan Karppinen on Master of Science in Economics Walesin yliopistosta.

– Favex on kansainvälisesti arvostettu suomalaisen AV-alan kansainvälistymisoperaatioiden moottori, jonka vetäjän tehtävän otan innolla vastaan. Erityisesti minua kiinnostaa antaa panokseni alan ja yritysten kilpailukyvyn kasvattamiseen kansainvälisen markkinoinnin keinoin. Siihen haluan olla mukana kehittämässä uusia toimintamalleja ja kumppanuuksia, kertoo toiminnanjohtajana 5.8.2013 aloittava Johanna Karppinen.

Favex ry (Finnish Film & Audiovisual Export) on elokuva- ja TV-alan asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on viedä suomalaista audiovisuaalista teollisuutta kansainvälisille markkinoille. Favex markkinoi suomalaista osaamista alan kansainvälisissä tapahtumissa, tilastoi viennin ja kansainvälisten investointien kehitystä sekä toimii luovan teollisuuden toimintaedellytysten kehittäjänä.

– Johanna Karppinen tuntee entuudestaan hyvin Favexin sekä kaikki muut alan keskeiset toimijat. Hän on jo aiemmassa työssään saavuttanut merkittäviä tuloksia kotimaisen AV-alan hyväksi. Uskomme, että Karppisesta tulee aktiivinen ja motivoitunut uusi Favexin keulakuva, kertoo Favexin hallituksen puheenjohtaja, tuottaja Jarkko Hentula Karppisen valinnan taustoista.

Favexin ensimmäinen toiminnanjohtaja, elokuusta 2008 luotsannut Petra Theman, palaa elokuussa 2013 diplomaatiksi Suomen ulkoasiainhallintoon.

Lisätietoa

Johanna Karppinen
toiminnanjohtaja 5.8.2013 alkaen, Favex ry
+358 40 5717 061
johanna.karppinen@favex.fi

Jarkko Hentula
hallituksen puheenjohtaja, Favex ry
+358 40 705 0603
jarkko.hentula@yellowfilm.fi