Fake No More-paidat vihdoin myyntiin

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen johtaman piratisminvastaisen Fake No More-kampanjan paidat ovat tulleet myyntiin. Nyt kaikilla on mahdollisuus kertoa ”Fake no more. Aitous on asenne. Ei enään piraattikopioita.”. Paitoja on seuraavia malleja: tavallinen, pitkähihainen ja slim t-paita, toppi, collage, huppari sekä vetoketjuhuppari. Paidat myy yhteistyökumppani www.rockpaidat.com.

Piratismi on ammattimaista, ilman oikeudenhaltijoiden lupaa tapahtuvaa tallenteiden valmistamista tai kopiointia. Piratismia on myös tällaisten laittomien tuotteiden maahantuonti ja levittäminen yleisölle. Piratismia on myös tekijänoikeudella suojatun materiaalin luvaton välittäminen internetin välityksellä.

Kampanjassa puututaan perinteisen cd-piratismin ohella peli- ja videopiratismiin sekä nopeasti kasvaneeseen laittomaan kopiointiin. Perusviestii on piratismin seuraukset. Taloudellisten, juridisten ja yhteiskunnallisten seurauksien lisäksi erityisasemassa ovat piratismin kulttuurilliset seuraukset. " Luotamme siihen, että kuluttajat osaavat itse tehdä oikeat johtopäätökset piraattituotteista", sanoo Tekijänoikeuden
tiedotus- ja valvontakeskuksen toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

TTVK:n mukaan suomalaiset kuluttajat toivat vuonna 2004 omaan käyttöön piraattitallenteita Venäjältä ja Virosta noin 3.0 miljoonaa kappaletta, josta 2,4 miljoona oli musiikkia, 500.000 kpl elokuvia ja loput 100.000 tietokonepelejä. Laillisia äänitallenteita myytiin Suomessa vuonna 2004 noin 10 miljoonaa kappaletta. Eduskunta käsittelee paraikaa lakiesitystä, jossa ehdotetaan piraattitallenteiden maahantuonnin kieltämistä kokonaan.

Fake No More. Aitous on asenne. Ei enää piraattikopioita
www.antipiracy.fi/fakenomore/

testi