Espoosta Finnkinon kymmenes elokuvateatteripaikkakunta

Rautakirjan lehdistötiedote 1.9.2006

Finnkino Oy aloittaa ensimmäisen kerran 20-vuotisen historiansa aikana elokuvateatteritoiminnan Espoossa vuokraamalla Kauppakeskus Isossa Omenassa olevan 3-salisen elokuvateatterin. Teatteri siirtyy Finnkinolle 1.11.2006 ja marraskuun aikana käynnistyvät myös varsinaiset elokuvaesitykset.

Finnkinolla on elokuvateattereita yhdeksällä paikkakunnalla Suomessa: Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Porissa ja Rovaniemellä.

–  Strategiamme mukaisesti laajennamme toimintaamme paikkoihin, joissa suuret ihmisvirrat liikkuvat ja joihin on helppo tulla, kertoo Finnkinon toimitusjohtaja Timo Mänty. Kauppakeskukset ovat juuri Männyn tarkoittamia kohteita. Tavoitteena Espoossa Männyn mukaan on tarjota elokuvayleisölle monipuolista ja laadukasta palvelua ja ohjelmistoa. Pääkaupunkiseudulla Finnkinolla on tähän mennessä ollut elokuvateattereita vain Helsingissä. Alkuvuodesta yhtiö teki sopimuksen myös Vantaan Jumboon vuonna 2008 valmistuvasta elokuvakeskuksesta.

– Halusimme kauppakeskukseen yhteistyökumppanin, jonka kanssa voimme kehittää kauppakeskuksen elämystarjontaa kokonaisvaltaisesti, toteaa kauppakeskus Ison Omenan manageerauksesta vastaavan Aberdeen Property Investors Finland Oy:n kauppakeskusyksikön vetäjä Jyrki Merjamaa.

Lisätiedot:
Timo Mänty, toimitusjohtaja, Finnkino Oy, puh. (09) 1311 9310, 0400 712 836
Jyrki Merjamaa, johtaja, Aberdeen Property Investors Finland Oy, puh. 0400 775 707

Finnkino on vuonna 1986 perustettu Suomen johtava elokuva-alan yritys, jonka teattereissa kävi viime vuonna yli kuusi miljoonaa katsojaa. Finnkinolla on kaikkiaan 25 elokuvateatteria, joissa on yhteensä 137 salia. Vuodesta 1994 Finnkino on kuulunut Rautakirja- konserniin, joka on osa SanomaWSOY:tä.
Finnkinolla on tytäryhtiöt Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yhtiö harjoittaa myös teatteri- ja videoelokuvien maahantuontia ja levitystä Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Aberdeen Property Investors on kiinteistöihin erikoistunut varainhoitoyhtiö. Yhtiö hoitaa noin 9,1 miljardin euron suuruisia kiinteistösijoituksia ja sen palveluksessa on noin 500 henkilöä. Aberdeen Property Investors on Aberdeen Asset Managementin tytäryhtiö. Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Belgiassa, Saksassa, Luxemburgissa, Hollannissa, Iso-Britanniassa sekä Ranskassa toimivan Aberdeen Property Investors
-yhtiön pääkonttori sijaitsee Ruotsissa.