Espoossa kuvattuja elokuvia Kino Tuomarilan elokuvaviikolla 14.–19.10.2008

Jo neljättä kertaa järjestettävän Kino Tuomarilan elokuvaviikon teemaksi on valittu tänä vuonna Keski-Espoon alueella kuvatut elokuvat Espoon 550-vuotisjuhlien kunniaksi. Aikaisempina vuosina Kino Tuomarilan elokuvaviikolla on ollut teemana yhden ohjaajan tuotannot (Aki Kaurismäki, Mikko Niskanen ja Åke Lindman). Elokuvaviikko on ollut menestys ja etenkin avajaistunnelma on huokunut mukavaa yhteishenkeä.

Tänä vuonna elokuvaviikolle on valittu viiden eri ohjaajan elokuvia. Kaikista näistä elokuvista löytyy pätkiä jotka on kuvattu Keski-Espoon alueella. Elokuvaviikon avajaiselokuvana nähdään Mika Kaurismäen Zombie ja kummitusjuna, josta löytyy useita Keski-Espoon alueella kuvattuja kohtauksia. Elokuvassa seikkaillaan mm. Kirstinharjulla, Tuomarilan VPK-talolla sekä Espoon keskuksen rautatieasemalla.

Elokuvien kirjo on laaja ja niitä on valittu eri aikakausilta. Yhdeksänkymmentälukua edustaa avajaiselokuvan lisäksi Kaisa Rastimon elokuva Säädyllinen murhenäytelmä sekä Lasse Naukkarisen ohjaama dokumentti Taiteilijaelämää. 1930- luvulta on valittu Espoon keskustassa osittain kuvattu Jaakko Korhosen ohjaama komedia Rovastin häämatkat. 1950 luvun elokuvatarjontaa edustaa puolestaan Yrjö Nortan Kolmas laukaus, josta löytyy Bembölessä kuvattuja pätkiä.

Elokuvaviikolle on myös luvassa mielenkiintoisia vieraita jokavuotiseen tapaan. Lauantaina 18.10 elokuvaneuvos Kari Uusitalo kertoo Espoo-elokuvien historiikista. Kari Uusitalo on ansainnut leipänsä suomalaisen elokuvan parissa vuodesta 1955. Viimeiset 10 vuotta hän on ollut Suomen Kansallisfilmografian päätoimittaja. Vuosien varrella on syntynyt useita kirjoja kotimaisesta elokuvasta ja sen historiasta. Käsikirjoitustyön ohella Uusitalo on toiminut myös elokuvaohjaajana.

Sunnuntaina 19.10 paikan päällä on Lasse Naukkarinen. Hän on tuomarilalainen ohjaaja-käsikirjoittaja-kuvaaja. Hän on ohjannut yli 30 dokumentti- ja fiktioelokuvaa ja toiminut lukemattomissa muissa elokuvissa kuvaajana, leikkaajana, tuottajana ja käsikirjoittajana. Tulevista Naukkarisen elokuvista mainittakoon tekeillä oleva dokumentti ”Arvostetulla alueella”, joka kertoo intiimin tarinan Tuomarilan kylästä, alueen rakentamisesta ja sen ihmisistä. Muut vieraat varmistuvat lähempänä elokuvaviikkoa.

Elokuvaviikon tarkoituksena on tukea paikallisen elokuvateatterin toimintaa, lisätä alueen kulttuuritarjontaa ja kehittää yhteistyötä alueella toimivien yhdistysten välillä. Elokuvaviikon järjestää Tuomarila-seura yhteistyössä Espoon kulttuuritoimen ja alueen eri toimijoiden kanssa. Tapahtuman aikana teatterin yhteydessä toimii leffakahvila.

Lisäksi järjestämme koululaisnäytöksiä ti 14.10.2008 ja ke 15.10.2008. Koululaisnäytöksissä esitetään Lasse Naukkarisen rakastettu dokumenttielokuva Koululaisen elämää.

Elokuvaviikko
Kino Tuomarila, Palotie 31
Ti 14.10. klo 19.00 Avajaisnäytös Zombie ja kummitusjuna (1991)
Ke 15.10. klo 19.00 Kolmas laukaus (1959)
To 16.10. klo 19.00 Säädyllinen murhenäytelmä (1998)
La 18.10. klo 17.00 Rovastin häämatkat (1931)
Su 19.10. klo 17.00 Taiteilijaelämää, dokumentti (1999)

Liput ovelta 5,00 euroa.
Tiedustelut: Tuomarila-seura / Sirkka-Liisa Korkala puh. 0400 940220