Espoon kauppakeskus Sellon elokuva- ja vapaa-ajankeskuksen rakentaminen on käynnistynyt

Digital Cinema Matila & Röhr Oy:n tiedote 31.5.2007

Kauppakeskus Sellon elokuva- ja vapaa-ajankeskuksen rakentaminen on käynnistynyt. Sellon länsipäähään sijoittuvan keskuksen tulo monipuolistaa entisestään Sellon palvelutarjontaa. Keskukseen tulee moderni 6-salinen noin 800 paikan elokuvateatterikokonaisuus, jonka operaattorina toimii Marko Röhrin ja Ilkka Matilan omistama Digital Cinema Matila & Röhr Oy. Tämän lisäksi keskukseen tulee 14-ratainen keilahalli sekä suuri ravintolamaailma. Kauppakeskuksen pysäköintikapasiteetti kasvaa uuden osan valmistuttua noin 80 autopaikalla. Sellon elokuva- ja vapaa-ajankeskus valmistuu syksyllä 2008. Pääsuunnittelijana on Helin & Co Arkkitehdit Oy. Keskuksen rakentaa Työyhteenliittymä NCC Finland Oy ja Skanska Talonrakennus Oy.

Sellon Bio Rex -elokuvateatteri siirtää Leppävaaran ja sitä ympäröivän seutukunnan kokonaan uuteen aikakauteen elokuvien esittämisen ja niistä nauttimisen suhteen. Nykyaikainen, juuri elokuvien katselua varten suunniteltu, rakennettu ja uusimmalla tekniikalla varustettu elokuvateatteri tarjoaa maailmanluokan olosuhteet alueen elokuvayleisölle.

”Sellon Bio Rex -elokuvateatterista tulee monipuolinen ja tärkeä osa kauppakeskusta, joka palvelee laajaa yleisöä perinteisen elokuvateatteritoiminnan lisäksi myös elokuvafestivaalien, tapahtumien ja seminaarien pitopaikkana. Elokuvateatterissa käytetään uusinta tekniikkaa. Perinteisen esitystekniikan lisäksi elokuvateatteri varustetaan digitaalisella esityslaitteistolla, joka mahdollistaa uudenlaisen, aiempaa huomattavasti monipuolisemman ohjelmistotarjonnan kuten mm. stereoskooppiset 3D-esitykset, live-konsertit ja pelaamisen”, kommentoi toimitusjohtaja Marko Röhr Digital Cinema Matila & Röhr Oy:stä.

Vapaa-ajankeskuksen rakentaminen vaikuttaa väliaikaisesti Sellon liikennejärjestelyihin. Sellon pysäköintihallin Ratsukadun puoleinen sisäänkäynti on suljettuna 11.6.2007 lähtien noin puolen vuoden ajan. Tänä aikana sisään- ja ulosajo pysäköintiin Ratsukadun puolelta tapahtuu liityntäpysäköinnin kautta. Leppävaarankadun ja Hevosenkengän sisään- ja ulosajo pysäköintihalliin on asiakkaiden käytössä. Lisäksi kattopysäköinnissä on 600 autopaikkaa. Viaporintorilla oleva ulkopysäköintialue suljetaan myös 11.6.2007 lähtien.

Sellossa toimiva Ekopiste suljetaan rakentamisen ajaksi 8.6.2007 lähtien. Kauppakeskus pyrkii YTV:n kanssa yhteistyössä löytämään ekopisteelle korvaavan sijainnin kauppakeskuksen läheisyydestä.

Lisätiedot

Kauppakeskus Sello
toimitusjohtaja
Matti Karlsson
puh. 0500 456 782

Digital Cinema Matila & Röhr Oy
toimitusjohtaja
Marko Röhr
puh. 0400 416 634

Kauppakeskus Sello on Espoon Leppävaarassa toimiva nykyaikainen ja viihtyisä kaupan ja palvelujen keskus. Sello kasvoi pohjoismaiden toiseksi suurimmaksi kauppakeskukseksi, kun sen toinen vaihe valmistui syksyllä 2005. Sellossa on 160 liikettä ja palvelua sekä laajat Espoon kaupungin kunnalliset palvelut. Kauppakeskuksen omistajina ovat Kuntien Eläkevakuutus, Keskinäinen vakuutusyhtiö Eläke-Fennia ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera. Lisätietoja www.sello.fi.

Marko Röhr ja Ilkka Matila ovat kokeneita elokuva-alan moniosaajia, jotka tunnetaan erityisesti elokuvatuotantojensa kautta. Röhr ja Matila omistavat elokuvatuotantoyhtiö MRP Matila Röhr Productions Oy:n, joka on alallaan Suomen suurin. MRP-konsernin viimeisimpiä elokuvia ovat mm. Äideistä parhain, FC Venus ja Lupaus sekä venäläis-suomalainen yhteistuotanto 9. komppania. Tuotannon ja esityksen lisäksi Matila ja Röhr harjoittavat myös elokuvien maahantuontia Bio Rex Distribution -nimikkeen alla. Bio Rex Distributionin tuoreimpia maahantuonteja ovat mm. Susanne Bierin uusin elokuva Häiden jälkeen ja japanilainen anime Millennium Actress. Yrityksellä on aiemmin kaksi Bio Rex -elokuvateatteria: 3-salinen vuonna 2004 avattu Bio Rex -elokuvateatteri Kajaanissa sekä 4-salinen Hämeenlinnan Verkatehtaaseen 31.7.2007 avattava Bio Rex. Yritys vastaa myös Helsingin Lasipalatsin Bio Rex -tilauselokuvateatterin elokuvien esitystoiminnoista.