Elokuvatuottaja Aleksi Bardy professoriksi Aalto-yliopistoon

Aalto-yliopiston tiedote 29.10.2012

Elokuvatuottaja, käsikirjoittaja Aleksi Bardy (42) on nimitetty elokuva- ja tv-tuotannon professoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun 1. tammikuuta 2013 alkaen.

Aleksi Bardy on kotimaisen elokuvan kärkijoukkoon kuuluva tekijä ja vaikuttaja. Hän on tuottanut ja käsikirjoittanut lukuisia elokuvia ja tv-ohjelmia lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Bardy ja hänen tuotantoyhtiönsä Helsinki-filmi on tuottanut muun muassa elokuvat Napapiirin sankarit ja Missä kuljimme kerran. Pian on tulossa ensi-iltaan Juoppohullun päiväkirja (Dictator Films). Bardy on käsikirjoittanut elokuvia, viimeksi elokuvat Raja 1918 ja Kielletty hedelmä, ja televisiosarjoja. Hänellä on kokemusta useista eurooppalaisista yhteistuotannoista ja elokuvien levittämisestä esimerkiksi Ranskassa, Saksassa ja Ruotsissa.

Koulutukseltaan Aleksi Bardy on taiteen maisteri Taideteollisesta korkeakoulusta (2000). Hän on opettanut käsikirjoittamista ja elokuvatuotantoa mediakouluissa ja yliopistoissa Suomessa ja Ruotsissa. Bardy on elokuva-alan aktiivinen toimija. Hän on Suomen elokuvatuottajien keskusliiton puheenjohtaja ja Euroopan elokuva-akatemian äänestävä jäsen.

─ Tämä on fantastinen mahdollisuus muuttaa maailmaa, kommentoi Bardy. ─ Suhtaudun tehtävään intohimoisesti ja haluan antaa paljon koululle, joka aikanaan antoi minulle paljon.

Bardy jatkaa toimintaa elokuvatuottajana sivutoimiluvalla, mutta päävastuu Helsinki-filmin vetämisestä siirtyy eteenpäin.

Bardyn professuuri (Professor of Practice, elokuvataide, elokuva- ja tv-tuotanto) elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella on viiden vuoden määräaikainen.

Lisätiedot:

Aleksi Bardy
p. 0400 467 497
aleksi.bardy@helsinkifilmi.fi