Elokuvateatterit ovat auki!

 Filmikamarin tiedote 10.2.2022
 
Elokuvateattereiden alueelliset koronarajoitukset ovat lieventyneet siinä määrin, että elokuvateatterit ovat pääsääntöisesti auki kaikkialla Suomessa.
 
Rajoitukset rajoittavat edelleen merkittävästi suomalaisten pääsyä elokuviin. Viime viikonloppuna myytiin monessa teatterissa eioota, kun salien maksimikapasiteetit tulivat nopeasti vastaan.
 
Elokuvia riittää
 
Isojen maakuntien vuoden vaihteen sulun jäljiltä tarjolla on vielä paljon joulukuussa ensi-iltaan tulleita elokuvia. Samalla uusia elokuvia tulee ensi-iltaan koko ajan. Seuraavan kolmen viikon aikana ensi-iltaan on tulossa 17 uutta elokuvaa. Ja lisää on tulossa.
 
Ohjelmistoon palaavat mm. seuraavat joulukuussa ensi-iltansa saaneet elokuvat, jotka jäivät useilla paikkakunnilla elokuvateattereiden rajoitusten ja sulkujen jalkoihin: 70 on vain numero, Vinski ja näkymättömyyspulveri, Sing 2, Spencer, Spider-Man: No way home, House of Gucci, Piemonten tryffelinmetsästäjät, Ruusuntekijä, Annette, Benedetta ja Tunturin tarina.
 
Helmikuussa on myös luvassa runsaasti uusia ensi-iltoja:
11.2. Kuolema Niilillä, Kultainen maa, Scream, Hockey Dreams, Maastamuuttajat, Sankari
18.2. Marry me, Jackass Forever, Uncharted, Belle, Kohtauksia eräältä saarelta
25.2. 70 on vain numero, Huonot naiset, Surunkesyttäjä, Supercool (ke 23.2.), C’mon C’mon, Jättiläiskoira Clifford
 
Kaikki ensi-illat ja näytösajat: nytleffaan.fi.
 
Elokuvateattereiden rajoitukset tällä hetkellä (10.2.2022, klo 13.15)

 1. Max 10 katsojaa (Keski-Pohjanmaa)
 2. Max 50, mikäli istuinpaikka määrätty. Jos ei, 20. (Ahvenanmaa)
 3. Max 50 katsojaa (Päijät-Häme)
 4. Max 50 % kapasiteetista (Varsinais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa)
 5. Max 50 % kapasiteetista, mikäli istuinpaikka määrätty (Etelä-Pohjanmaa)
 6. Max 50 % kapasiteetista, mikäli istuinpaikka määrätty. Alle 50 osallistujaa voi osallistua ilman erityisvaatimuksia (Kanta-Häme)
 7. Max 50 % kapasiteetista, mikäli istuinpaikka on määrätty ja osallistujia alle 500. Alle 50 osallistujaa voi osallistua ilman erityisvaatimuksia (Kymenlaakso)
 8. Max 50 % kapasiteetista. Max 500 osallistujaa. Alle 50 osallistujaa voi osallistua ilman erityisvaatimuksia (HUS/Uusimaa)
 9. Max 75 % kapasiteetista, mikäli istuinpaikka määrätty (Keski-Suomi)
 10. Ei rajoituksia, mikäli istuinpaikka on määrätty. Alle 100 hengen tilaisuuksissa ei erityisvaatimuksia. Yli 100 hengen tilaisuuksissa, jos ei ole määrättyä istumapaikkaa, max 50 % salin kapasiteetista (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo)
 11. Ei rajoituksia (Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Karjala, Kainuu, Vaasan sairaanhoitopiiri)
   
   
  Lisätietoja
   
  Tero Koistinen
  Suomen Filmikamari ry