Elokuvateatterit ilahtuivat elvytyspaketista

Suomen elokuvateatteriliitto – SEOL ry:n tiedote

Tänään julkistettu Valtioneuvoston elvytyspaketti tukee osaltaan Suomalaisen elokuva-alan työllisyyttä sekä maanlaajuisen elokuvateatteriverkoston elinvoimaisuutta.

Veikkausvoittovaroista käytetään viisi miljoonaa euroa elokuvatuotannon ja levityksen edistämiseen – kolme miljoonaa euroa käytetään elokuvatuotannon tukemiseen ja kaksi miljoonaa elokuvateattereiden digitointiin sekä elokuvateattereiden kunnossapitohankkeisiin.

– Hallituksen päätös vahvistaa nykyisen laajuisen elokuvateatteriverkoston ylläpitämistä, iloitsee Suomen elokuvateatteriliiton toiminnanjohtaja Tero Koistinen. – Kotimainen elokuva pitää maakuntien teattereita pystyssä ja kunnostushankkeiden lisätuki edistää tärkeää elokuvateattereiden uudistamista. Kunnostushankkeilla on merkittävä työllistävä vaikutus ja teattereiden uudistaminen tukee samalla erityisesti pienten kuntien kulttuuritarjonnan monipuolisuutta.

Suomen elokuvasäätiö jakaa elokuvateattereiden kunnostustuet. Tarvetta tuelle on ollut enemmän kuin on ollut mahdollista jakaa.

– Elokuvateattereiden tilojen ja tekniikan ajanmukaistaminen on tärkeää, mikäli halutaan, että elokuvakäynnit Suomessa lisääntyvät ja teatterit pysyvät elinvoimaisina ympäri Suomea. Elvytysvarojen kohdistaminen kunnostustukeen kannustaa teattereiden modernisointiin, Koistinen toteaa.

Lisätietoja:
Tero Koistinen
Suomen elokuvateatteriliitto – SEOL ry
050 323 8582
tero.koistinen(…)filmikamari.fi