Elokuvateatteri Kotkan kauppakeskus Pasaatiin

Mediatiedote 14.2.2017

Leffat ja kauppakeskus Pasaati rakentavat uuden elokuvamaailman. Elokuvamaailma rakennetaan pääosin uudistilana kauppakeskuksen katolle/toiseen kerrokseen, jotta korkeimmillaan 7-metrinen teatteri on mahdollinen, Kotkan Leffojen toimitusjohtaja Tero Lindqvist kertoo.

Elokuvamaailmaan tulee yhteensä neljä salia. – Suurin sali on 250-paikkainen ja pienin 25-paikkainen VIP-sali, johon tulee mm. sähkösäätöiset luksustuolit. Lisäksi rakennetaan 70- ja 100-paikkaiset salit, Lindqvist kertoo. Elokuvateattereiden ääni- ja katselutekniikkaa tullaan samalla uudistamaan, ja kaikki kalusteet menevät myös uusiksi. – Akustiikaltaan teatteri toteutetaan ns. kelluvarakenteiseksi eli sen äänet eivät kantaudu kauppakeskukseen. Kokonaisuutta on suunnittelemassa Suomen alan huippuasiantuntijat Helimäki Akustikoista, Lindqvist kertoo.

Kotkan Leffat on toiminut nykyään kahdessa eri tilassa, joissa molemmissa on ollut runsaasti portaita. – Yhden katon alle siirtyminen selkeyttää kokonaisuutta kaikin puolin. Uudet tilat takaavat myös täyden esteettömyyden, mikä ei valitettavasti ole nykyisissä tiloissa onnistunut. Pasaatissa on myös mahdollista tulla leffaan mukavasti suoraan parkkihallista ja pysäköintipaikat varmasti riittävät.

Viihteen ja elämysten keskus

– Kauppakeskukselle tämä on hieno täydennys viihdetarjontaamme. Kauppakeskusten roolissa tulevaisuudessakin korostuu viihtymisen ja elämysten merkitys, ja me haluamme olla tässä vahvasti mukana, kauppakeskusjohtaja Sari Puhilas toteaa.

Suunnittelu on loppusuoralla ja rakennustyöt käynnistyvät lähiaikoina. Valmista on näillä näkymin keväällä 2018. – Oloni on todella onnellinen ja helpottunut, kun kahdeksan vuoden haaveeni on toteutumassa, Lindqvist kertoo. Kokonaiskustannuksiltaan noin kolmen miljoonan investointi on iso, mutta toimijat lähtevät siihen luottavaisin mielin. – Ihmisten elokuvakäynnit ovat kansainvälisesti nousussa ja myös Kotkassa kävijät ovat tasaisesti lisääntyneet, Lindqvist kertoo.

– Elokuvateatterit tuovat myös merkittävästi uusia kävijöitä kauppakeskukseen, arviolta uusissa tiloissa käy noin 120 000 vuosittaista elokuvakatsojaa, jotka viihtyvät varmasti samalla Pasaatin muun tarjonnan äärellä, Puhilas toteaa.

Uusi sijainti mahdollistaa myös edulliset päivänäytökset, mikä puolestaan tarjoaa edellytykset rekrytoida lisää henkilökuntaa. Uudet tilat luovat puitteet myös monipuolisiin kokous- ja tapahtumakokonaisuuksiin sekä auditoriokäytössä että yhdistettynä erilaisiin elokuvaelämyksiin.

– Kotka on profiloitumassa elokuvakaupungiksi, joten kaupunki ansaitsee kunnollisen elokuvakeskuksen!, Lindqvist ja Puhilas toteavat.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Tero Lindqvist
Kotkan Leffat Oy
+358408362898
www.kotkanleffat.fi