Elokuvateatteri Kinolinnan kolmas elokuvasali avataan perjantaina 13.6.

Mikkeliläisen elokuvateatteri Kinolinnan laajennus alkaa olla valmis. Uusi 63-paikkainen elokuvasali avataan yleisölle perjantaina 13.6. Kulkuyhteys saliin tapahtuu nykyisen lipunmyynnin ja aulatilojen kautta. Uudessa salissa on huippuluokan kuva ja äänentoisto sekä jyrkästi kohoava katsomo. Noin puoli vuotta kestänyt rakennustyö on sujunut suunnitelmien mukaan eikä 300.000 euron budjettia ole ylitetty. Suomen elokuvasäätiö on tukenut hanketta noin kolmasosalla.

Uuden salin myötä voimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Ensi-iltojen määrä tulee lisääntymään ja ohjelmisto monipuolistuu. Myös elokuvan elinkaarta Mikkelissä on helpompi jatkaa, kun elokuva voidaan siirtää loppuvaiheessa pienempään saliin. Viime vuonna Mikkelissä kävi elokuvissa 64.000 katsojaa. Uskomme uuden salin myötä katsojamäärien nousevan noin 10.000 katsojalla.

Myös Kinolinnan suurin 216-paikkainen sali on kokenut teknisiä päivityksiä. 3D-tekniikka on vaihtunut DOLBYYN. Katsojalle tämä tarkoittaa kevyempiä 3D-laseja, mikä miellyttänee etenkin lapsikatsojia. Ykkösaliin on tullut myös valmius uudelle ”High Frame Rate” -sisällölle. Suunnitteilla on vielä katsomorakenteen remontti. Nykyisen katsomon tilalle rakennetaan jyrkästi nouseva katsomo nykyistä huomattavasti paremmilla jalkatiloilla. Samalla salin äänentoistoa ja akustiikkaa parannetaan.

Funkkistyylinen Kinolinna on yksi Suomen vanhimpia edelleen toimivia elokuvateattereita. Elokuvateatteri avasi ovensa vuonna 1938. Nykyisin Kinolinna on esitystekniikaltaan täysin digitaalinen moderni elokuvakeskus.

Lisätietoja:

Mika Luukkonen
Mikkelin elokuvateatterit
puh. 050 5531400
mika.luukkonen@leffabuumi.fi