Elokuvateatteri Kinolinnaan rakennetaan kolmas elokuvasali

Lehdistötiedote 5.3.2014

Elokuvateatteri Kinolinna laajenee kevään aikana. Uusi 63-paikkainen elokuvasali rakennetaan kiinteistön takana olevan autosuojan tiloihin. Kulkuyhteys saliin tapahtuu nykyisen lipunmyynnin ja aulatilojen kautta. Nykyiset 216- ja 63-paikkaiset salit säilyvät ennallaan ja remontti ei vaikuta salien toimintaan. Uuteen saliin tulee huippuluokan kuva– ja äänentoisto sekä jyrkästi kohoava katsomo.

Uuden salin myötä voimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Ensi-iltojen määrä tulee lisääntymään ja ohjelmisto monipuolistuu. Myös elokuvan elinkaarta Mikkelissä on helpompi jatkaa, kun elokuva voidaan siirtää loppuvaiheessa pienempään saliin. Viime vuonna Mikkelissä kävi elokuvissa 64.000 katsojaa. Uskomme uuden salin myötä katsojamäärien nousevan noin 10.000 katsojalla.

Myös suurimpaan saliin on tulossa uudistuksia. Äänentoistoa ja akustiikkaa parannetaan. Ykkösaliin tulee valmius myös uudelle ”High Frame Rate” –sisällölle.

Suunnitteilla on myös katsomorakenteen remontti. Nykyisen katsomon tilalle rakennetaan jyrkästi nouseva katsomo. Jalkatilat paranevat vastaamaan modernin elokuvasalin katsomisolosuhteita. Katsomoremontin aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Funkkistyylinen Kinolinna on yksi Suomen vanhimpia edelleen toimivia elokuvateattereita. Elokuvateatteri avasi ovensa vuonna 1938. Nykyisin Kinolinna on esitystekniikaltaan täysin digitaalinen moderni elokuvakeskus.

Lisätietoja:

Mika Luukkonen
Mikkelin elokuvateatterit
puh. 050-5531400
mika.luukkonen[ät]leffabuumi.fi