Elokuvasäätiön uudet tuotantoneuvojat valittu

Suomen elokuvasäätiön tiedote 9.10.2012

Suomen elokuvasäätiön uusiksi tuotantoneuvojiksi on valittu Hannu Tuomainen ja Marjo Valve. Yhdessä he vastaavat pitkien elokuvien tuotantotuista 1.1.2013 alkaen. Lisäksi Hannu Tuomainen tulee vastaamaan kansainvälisten vähemmistöyhteistuotantojen tuista.

Hannu Tuomainen on toiminut urallaan käsikirjoittajana, ohjaajana ja tuottajana useissa kotimaisissa elokuvissa kuten Niko – lentäjän poika, Menolippu Mombasaan ja Poika ja ilves. Marjo Valve siirtyy elokuvasäätiöön Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun Luovien alojen keskuksesta, hän toimii parhaillaan myös valtion elokuvataidetoimikunnan puheenjohtajana. Aiemmin Valve on työskennellyt elokuva-alalla mm. tuotantopäällikkönä sekä käsikirjoittajana ja ohjaajana.

Tuomainen ja Valve seuraavat tehtävissään viisivuotisen toimikautensa vuodenvaihteessa päättäviä Jukka Asikaista ja Kaisu Istoa.

”Olen tyytyväinen siihen, että kotimainen elokuva menestyy tällä hetkellä näin hienosti. Katsojaosuus ylittää odotukset ja näyttää vahvasti siltä, että tänä vuonna saavutamme uuden katsojaennätyksen. Samanaikaisesti suomalainen elokuva myös kansainvälistyy. Nykytilanne, jota Jukka Asikainen ja Kaisu Isto ovat osaltaan olleet luomassa, mahdollistaa uusille tuotantoneuvojille, Hannu Tuomaiselle ja Marjo Valveelle, vankan pohjan jatkaa kotimaisen elokuvan menestystarinaa edelleen”, toteaa Elokuvasäätiön toimitusjohtaja Irina Krohn.

Suomen elokuvasäätiö tukee ja edistää kotimaista elokuvakulttuuria. Säätiö jakaa tukia kotimaiseen elokuvatuotantoon, elokuvien levittämiseen ja esittämiseen sekä vastaa suomalaisen elokuvan tunnetuksi tekemisestä Suomessa ja ulkomailla. Varansa säätiö saa veikkausvoittovaroista.

Lisätietoja:

Irina Krohn
Toimitusjohtaja
p. (09) 6220 300
irina.krohn@ses.fi

Petri Kemppinen
Tuotantojohtaja
p. (09) 6220 300
petri.kemppinen@ses.fi