Elokuva Luotola Oy myy Nuijamies- ja Kino-Aula-elokuvateattereiden liiketoiminnan Lappeenrannassa Finnkinolle

Finnkino Oy:n ja Elokuva Luotola Oy:n tiedote 27.3.2017

Lappeenrannassa pitkään toiminut perheyritys Elokuva Luotola Oy myy Nuijamies– ja Kino-Aula-elokuvateattereiden liiketoiminnan Finnkinolle. Liiketoiminta ja työntekijät siirtyvät Finnkinolle 31. maaliskuuta. Kaupan jälkeen Finnkinolla on Lappeenrannassa yhteensä kuusi elokuvasalia. Kauppasumma ei ole julkinen.

– Olemme iloisia, että vuosikymmeniä Luotolan perheen ansiokkaasti pyörittämät teatterit sekä osaava henkilöstö tulevat osaksi teatteriketjuamme. Haluamme jatkaa elokuvakulttuurin kehittämistä Lappeenrannassa ja vahvistaa elokuvissa käymisen elämystä entistäkin paremmaksi, sanoo Finnkinon ketjujohtaja Ismo Määttä.

Määtän mukaan Finnkino pystyy jatkossa suunnittelemaan koko Lappeenrannan alueen kattavan elokuvaohjelmiston entistä monipuolisemmaksi ja välttäen päällekkäiset näytösajat. Yrityskaupan myötä Finnkinon sarjaliput käyvät Nuijamiehen ja Kino-Aulan elokuvateattereissa, ja Nuijamiehen ja Kino-Aulan sarjaliput käyvät Finnkino Strandissa. Leffalippuja kaikkien kolmen Lappeenrannan teatterin näytöksiin voi jatkossa ostaa verkosta Finnkinon lippukaupasta.

Elokuva Luotolan toimitusjohtaja Merja Luotola-Maarnela kertoo, että myyntipäätös on ollut tähän astisen elämänsä vaikein päätös.

– Päätökseen on liittynyt paljon tunteita, sillä Nuijamies ja Kino-Aula ovat olleet kuin toinen koti minulle. Olen ylpeä, että perheeni on vuosikymmenien aikana luonut vahvan elokuvakulttuurin Lappeenrantaan ja olemme saaneet tarjota elokuvaelämyksiä lähes 90 vuoden ajan sukupolvesta toiseen. Nyt tämä tarina päättyy tekstiin ”THE END” niin kuin elokuvat ennen vanhaan. Kiitos kaikille asiakkaillemme kuluneista vuosista ja vuosikymmenistä. Toivon, että jatkossakin yleisö löytää tiensä Nuijamieheen ja Kino-Aulaan, että nämä perinteikkäät elokuvateatterit säilyvät Lappeenrannan katukuvassa, Luotola-Maarnela sanoo.

Finnkino avasi kauppakeskus Kristiinaan vuonna 2015 Finnkino Strandin, neljän salin elokuvateatteri-keskuksen. Kaupan myötä Finnkinolla on jatkossa kuusi elokuvasalia Lappeenrannassa. Elokuva Luotolan työntekijät siirtyvät Finnkinon palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Lappeenrannan toimintaa johtaa teatteripäällikkö Malla Sevon.

Lisätietoja:
Ismo Määttä, ketjujohtaja, Finnkino Oy
puh. 0400 427 936, sähköposti: ismo.maatta@finnkino.fi

Merja Luotola-Maarnela, Elokuva Luotola Oy
Puh. 050 5852519, sähköposti: merja@nuijamies.com

Elokuva Luotola Oy on lappeenrantalainen vuonna 1929 perustettu elokuva-alan perheyritys. Elokuva Luotolalla on kaksi elokuvateatteria, 208-paikkainen Kino-Aula ja 371-paikkainen Nuijamies, jotka sijaitsevat vierekkäisissä rakennuksissa Valtakadulla Kylpylän kaupunginosassa. www.nuijamies.com

Finnkino on Suomen kulttuuriviihteen monipuolisin elämysten tarjoaja ja edelläkävijä. Finnkinolla on Suomessa 14 teatteria 11 paikkakunnalla. Vuonna 2016 teattereissa kävi lähes 6 miljoonaa katsojaa. Baltiassa Finnkino toimii Forum Cinemas -brändillä. Finnkino toimii myös elokuvien maahantuojana ja levittäjänä. Finnkino kuuluu pohjoismaiden ja Baltian suurimpaan elokuvateatteriketjuun Nordic Cinema Group AB:hen, jonka omistavat Bridgepoint ja Bonnier. Konsernilla on teattereita Suomen, Viron, Liettuan ja Latvian lisäksi Ruotsissa ja Norjassa. www.finnkino.fi

Nordic Cinema Group (NCG) on Pohjoismaiden ja Baltian suurin elokuvateatteritoimija, jolla on 70 toimipistettä ja 472 elokuvateatterisalia lähes 50 kaupungissa ja kuudessa maassa – SF Bio Ruotsissa, SF Kino Norjassa, Finnkino Suomessa ja Forum Cinemas Virossa, Latviassa sekä Liettuassa. Yhtiön omistaa Bridgepoint ja Bonnier. Nordic Cinema Groupin liikevaihto vuonna 2015 oli noin 2 947 MSEK ja yrityksellä on noin 1 150 työntekijää. Tammikuussa 2017 amerikkalainen maailman johtava elokuvateatteriketju AMC ilmoitti ostavansa NCG:n. Kauppa on EU:n käsittelyssä ja odottaa viranomaisten vahvistusta. www.nordiccinemagroup.com