Elokuva-alan laajin yhteenliittymä syntynyt – elokuvatuottajat liittyvät Suomen Filmikamariin

Suomen elokuvatuottajien keskusliitto ry:n ja Suomen Filmikamari ry:n tiedote
9.12.2011, julkaistavissa heti

Suomen elokuvatuottajien keskusliitto ry ja Suomen Filmikamari ry ovat tehneet päätöksen elokuvatuottajien liiton liittymisestä Filmikamariin. Liittymissopimuksen myötä Filmikamari tulee vuodesta 2012 eteenpäin edustamaan koko elokuvan elinkaarta alkaen elokuvien kehittämisestä ja tuottamisesta ja päätyen elokuvien levittämiseen ja esittämiseen elokuvateattereissa ja kuvatallenteina.

Suomen Filmikamari on elokuva-alan edunvalvonnan kattojärjestö joka on perustettu 1923. Tällä hetkellä Filmikamariin kuuluvat elokuvien maahantuojia ja levittäjiä edustava Suomen elokuvatoimistojen liitto ry sekä Suomen elokuvateatteriliitto – SEOL ry.

Elokuvatoimistojen liittoon kuuluu 29 elokuvateatterielokuvan ja kuvatallenteiden levittäjää ja SEOL:iin 159 elokuvateatteria, joissa on yhteensä 282 elokuvasalia. Elokuvatuottajien liittyessä Filmikamariin, kattojärjestön jäsenmäärä kasvaa 47 elokuvatuotantoyhtiöllä.

Suomen elokuvatuottajien keskusliiton toiminnanjohtajan Nina Laurion mukaan liittyminen Suomen Filmikamariin on johdonmukainen askel, sillä tiivis yhteistyö ja toiminta samoissa tiloissa Filmikamarin kanssa on jatkunut SEK:n perustamisesta eli vuodesta 1984 lähtien.
– Elokuvat tehdään yleisölle ja siten on luontevaa kehittää alaa ja sen toimintamahdollisuuksia isommassa yksikössä ja laajemmalla perspektiivillä kuin ainoastaan tuottamisen näkökulmasta.

Suomen Filmikamarin toimitusjohtaja Tero Koistinen on liittymisestä mielissään.
– Tuottajien liittyminen Filmikamariin vahvistaa entisestään elokuva-alan edunvalvontaa ja tehostaa tuottajien, levittäjien ja elokuvateattereiden kykyä vastata yhdessä tulevaisuuden haasteisiin, Koistinen iloitsee.

Lisätietoja:

Nina Laurio
toiminnanjohtaja
Suomen elokuvatuottajien keskusliitto ry
p. 050 336 6393
nina.laurio[ät]filmikamari.fi

Tero Koistinen
toimitusjohtaja
Suomen Filmikamari ry
p.050 323 8582
tero.koistinen[ät]filmikamari.fi