Elokuva-alan hopeiset ansiomerkit neljälle

Filmikamarin vuosikokouksessa 7.6. Maarianhaminan Bio Savoyssa jaettiin neljä elokuva-alan hopeista ansiomerkkiä ansioituneille ja pitkään alalla ahkerasti työskennelleille ammattilaisille.

Hopeinen ansiomerkki nro 230 Jari Mäkilä
Mäkilä on kolmannen polven elokuvamies, jolla on vastuullaan teatterit Paimiossa (Kino) ja Salossa (Bio Salo 1–2). Mäkilä tunnetaan ahkerana ja aktiivisena ammattilaisena, joka kehittää voimiaan säästämättä elokuvateattereittensa toimintaa. Mäkilä aloitti vastuunalaisena teatterinhoitajana jo 18-vuotiaana. ”Baroonina” tunnettu Mäkilä on myös intohimoinen elokuvateatterihistorian tuntia, minkä osoittaa myös hänen kirjoittamansa Turun elokuvateattereiden historia: http://koti.mbnet.fi/turuntea/ Mäkilä on ollut Suomen elokuvateatteriliitto – SEOL ry:n hallituksen varajäsenenä vuodesta 2002.

Hopeinen ansiomerkki nro 231 Mika Luukkonen
Kolmannen polven elokuvayrittäjä Mikkelistä. Suomen elokuvateatteriliitto – SEOL ry:n hallituksen varajäsen vuosina 1992–2004. Luukkonen tunnetaan aktiivisena teatteriyrittäjänä, joka on ollut edelläkävijä etenkin tietotekniikan hyödyntämisessä elokuvateatteritoiminnassa.

Hopeinen ansiomerkki nro 232 Minna Rämö
Minna Rämö aloitti elokuva-alan uransa 1980-luvun alkupuolella elokuvateatterityöntekijänä Kinoston Formia– ja Bristol-teattereissa Helsingissä. Sittemmin hän on tehnyt pitkän päivätyön elokuvalevityksen parissa UIP:ssa ja Scanbox Entertainmentissa.

Hopeinen ansiomerkki nro 233 Sari Leinala
Leinalan ura elokuva-alalla alkoi 1980-luvun puolivälin jälkeen Warner Bros. -levitysyhtiössä. Leinala on tehnyt pitkän uran UIP:ssa ja sen jälkeen Scanbox Entertainmentin palveluksessa.

Elokuva-alan ansiomerkkien säännöt on ladattavissa osoitteesta http://bit.ly/KSWGAz (pdf)

Elokuva-alan ansiomerkkien saajat kautta aikain löytyvät osoitteesta http://bit.ly/Kl3t1b