Bio Rex Verkatehtaan toiminnassa vuoden – perheet löysivät Verkatehtaalle

Lehdistötiedote 31.7.2008
Julkaisuvapaa heti

Hämeenlinnan Verkatehtaan nelisalinen Bio Rex –elokuvateatteri on toiminut vuoden. Tänä aikana Bio Rex on siirtänyt Hämeenlinnan ja sitä ympäröivän seutukunnan digitaalisen elokuvan aikakauteen. Hämeenlinnalaiset voivat nauttia Suomen nykyaikaisimmasta elokuvakeskuksesta, jossa esitetään terävämpää, vakaampaa ja värikylläisempää kuvaa kuin perinteisellä tekniikalla. Uusi tekniikka on mahdollistanut myös kolmiulotteisen elokuvan esityksen, ensimmäisenä Suomessa!

Yleisö onkin löytänyt tiensä Bio Rex:n näytöksiin ja tapahtumiin erittäin hyvin. Ensimmäinen toimintavuosi keräsikin yli 80 000 kävijää nauttimaan teatterin monipuolisesta elokuva- ja tapahtumapalvelutarjonnasta. Erityisen ilahduttavaa on se, että perheet ovat löytäneet Bio Rex:n elokuvaesitykset Hämeenlinnan kasvaneen kulttuuritarjonnan joukosta todella hyvin. ”Bio Rex on koko perheen elokuvateatteri. Kymmenestä katsotuimmasta elokuvasta kuusi onkin ollut koko perheen elokuvia”, teatterivastaava Aku Jaakkola toteaa tyytyväisenä.

Ensimmäisenä vuonna Bio Rex esitti 147 elokuvaa. Ohjelmisto oli monipuolinen; Jean Vigon klassikoista tuoreimpiin hittielokuviin. Ensimmäisen toimintavuoden aikana teatterissa on järjestetty myös runsaasti kongresseja, kokouksia sekä elokuvafestivaaleja.

Hämeenlinnan Bio Rex on tärkeä osa Verkatehtaan kulttuuri- ja kongressikeskusta, johon sijoittuu muun muassa korkeatasoinen musiikki- ja kongressisali, kokouskeskus, kulttuuri- ja media-alan yhteisöjä sekä ravintola. Bio Rex -elokuvateatterin neljään saliin mahtuu yhteensä 644 katsojaa. Perinteisen tekniikan lisäksi elokuvateatterissa on ensimmäisen toimintavuoden aikana esitetty myös digitaalisia ja stereoskooppisia 3D-esityksiä.

Kesäkuun 13:sta päivä kuluvaa vuotta Bio Rex:stä tuli Suomen ensimmäinen digitaalisella 3D tekniikalla elokuvia esittävä teatteri. Kesän aikana ensimmäisen esitetyn 3D-elokuvan Beowulf :n on nähnyt suuri joukko kiinnostuneita kautta maan, kaukaisimmat katsojat ovat tulleet Lapista asti Verkatehtaalle. Seuraava kolmiulotteinen ensi-ilta on luvassa 22.8.08 kun U23D konserttitaltiointi saa ensimmäisen esityksensä Suomessa.

Bio Rex Cinemas on Marko Röhrin ja Ilkka Matilan omistama elokuvateatteriketju, jolla on toimipisteet Kajaanissa (Bio Rex Kajaani, kolme salia), Hämeenlinnassa (Bio Rex Verkatehdas, neljä salia) sekä tilausteatteri Bio Rex Helsingissä. Ketjun seuraava elokuvateatteri avataan Espooseen, kauppakeskus Selloon lokakuussa 2008. Elokuvateatteriin tulee kuusi salia ja n. 830 katsojapaikkaa.

Bio Rex Cinemas tuo myös maahan elokuvia ja levittää niitä. Esitys- ja levitystoiminnan lisäksi Bio Rex Digital Solutions tarjoaa digitaalisten esityskopioiden masterointiin ja digitaaliseen esitystoimintaan liittyviä palveluja.

Tuukka Konttinen
Bio Rex Cinemas
Digital Cinema Matila & Röhr Oy
Tallberginkatu 1A/141, 00180 Helsinki, Finland
Tel. +358 (0)9 540 7820 Mob. +358 (0)50 313 7662
Fax. +358 (0)9 540 78210
tuukka.konttinen@biorex.fi | www.biorex.fi
www.digitalcinema.fi