Bio Rex -elokuvakeskukset aloittavat yhteistyön Milanon La Scalan (Teatro alla Scala) kanssa

Bio Rex Cinemas Oy, lehdistötiedote 13.4.2011

BIO REX -ELOKUVAKESKUKSET ESPOON SELLO, HÄMEENLINNAN VERKATEHDAS JA KAJAANI ALOITTAVAT YHTEISTYÖN MILANON LA SCALAN (Teatro alla Scala) KANSSA YLEISÖLLE UUSIA ELÄMYKSIÄ SUORINA JA NAUHOITETTUINA LÄHETYKSINÄ

Tuomme Bio Rex –elokuvakeskusten valkokankaille euroopan johtavan oopperatalon Milanon La Scalan (Teatro alla Scala) loisteliaan ohjelmiston suorina lähetyksinä (LIVE IN HD) sekä myös nauhoitettuina lähetyksinä. Vain tunnin aikaerosta johtuen pystymme esittämään suomalaiselle yleisölle La Scalan iltanäytännöt, joka on aina se paras näytäntö.

Samaan sopimukseen kuuluvat myös Pariisin, Barcelonan ja Madridin oopperatalot, Münchenin oopperafestivaalit ja Salztburgin festivaali, mistä esitämme elokuun alussa suorana lähetyksenä Giuseppe Verdin Macbethin, Wienin filharmonikkoja johtaa Riccardo Muti ja ohjauksesta vastaa Peter Stein.

”Olemme nyt kevään aikana saaneet rakennettua valmiiksi elokuvakeskusten satelliittitekniikan ja nyt voimme tarjota suurelle yleisölle uusia elämyksiä, elokuvien lisäksi myös korkealaatuisia oopperaesityksiä ja myöhemmin myös konsertteja, niin kevyttä kuin klassista ja myös urheilutapahtumia, lähes kaikki on mahdollista ja yleisöllä on vara valita parhaat päältä.” iloitsee Bio Rex Cinemas Oy:n teatteritoimintojen päällikkö Aku Jaakkola.

Aloitamme 11. toukokuuta, jolloin saamme nauttia oopperan TOSCA nauhoitettuna lähetyksenä Münchenistä – Luc Bondyn ohjaus Puccinin kuuluisimmasta oopperasta, jossa orkesteria johtaa Wienin sinfoniaorkesterin ja Staatskapelle Dresdenin pääkapellimestari Fabio Luisi. Suomalainen tähtisopraano Karita Mattila on ollut yksi nykypäivän tunnetuimpia Toscan roolin esittäjiä. Hänelle seuraa tekee tähtitenori Jonas Kaufmann Cavaradossina. Scarpian roolissa on Juha Uusitalo, moneen kertaan palkitun Valencian Ring -sarjan kiitetty Wotan.

Tosca on Giacomo Puccinin säveltämä ooppera, joka sijoittuu vuoden 1800 Roomaan. Oopperan ensi-ilta oli vuonna 1900. Tosca on koko oopperakirjallisuuden suosituimpia teoksia.

Bio Rexin kesän 2011 oopperaohjelmisto:

6.6. Figaron Häät, Nathan Gunn, Annette Dasch, Aleksandra Kurzak, Pietro Spagnoli, kapellimestari Victor Pablo Perez, LIVE Teatro Real Madrid
29.6. Paul Dukas: Ariane ja Siniparta (Ariane et Barbe-Bleue), Eva Maria Westbroek, LIVE Gran Teatre del Liceu Barcelona
20.7. Giuseppe Verdi: Rigoletto/a director´s cut, Plácido Domingo, kapellimestari Zubin Mehta, ohjaaja Marco Bellocchio, nauhoitettu alkuperäisillä paikoilla Mantova, Italia
Elokuun alku, päivä auki, Giuseppe Verdi: Macbeth, kapellimestari Riccardo Muti, LIVE Saltzburgin festivaalilta
24.8. Giuseppe Verdi: La Traviata, Angela Gheorghiu, Ramon Vargas, ohjaaja Liliana Cavani, nauhoitettu La Scala Milano

Lippujen hinnat:
Nauhoitettu lähetys: 22 €/ kpl
Suora lähetys: 32 €/kpl
Liput tulevat myyntiin perjantaina 15.4. klo 12.00 alkaen teattereiden kassat ja verkossa: www.biorex.fi

Toscan ensimmäinen esitysaika:
Espoo, Hämeenlinna, Kajaani
Keskiviikkona 11.5.2011
Kello 19:00

Toscan Encore- näytös:
Espoo, Hämeenlinna, Kajaani
Lauantaina 14.5.2011
Kello 13:00

Paikkakunnat:
ESPOO, Bio Rex Sello, kauppakeskus Sello, Ratsukatu 3
HÄMEENLINNA, Bio Rex Verkatehdas, Verkatehdas, Paasikiventie 2
KAJAANI, Bio Rex Kajaani, Kauppakatu 38

Tarjoil: Mahdollisuus väliaikatarjoiluun.

Syyskauden 2011 ohjelmiston julkaisemme elokuussa. Sen verran voimme paljastaa, että Bio Rex elokuvakeskusten ensimmäinen oopperavuosi päättyy 7. joulukuuta suoraan lähetykseen Milanon La Scalasta, jolloin näemme Wolfgang A. Mozartin Don Giovanni –oopperan, joka avaa La Scalan vuoden 2012 näytäntökauden.

Lisätiedot:
Jorma Akkanen
Tiedottaja
BIO REX CINEMAS OY
050 567 1888
jorma.akkanen@biorex.fi