Bio Rex Cinemas avaa uuden sukupolven elokuvateatterin Porvoon Taidetehtaalla huomenna tiistaina 26.6.2012

Bio Rex Cinemas tiedottaa
Porvoo 25.6.2012
Julkaisuvapaa heti

Täysin digitaalinen elokuvakeskus Bio Rex Porvoo on nyt valmis

Uusi, täysin digitaalinen elokuvakeskus Bio Rex Porvoo avataan yleisölle huomenna tiistaina 26.6.2012. Tässä huippumodernissa elokuvateatterissa on neljä salia ja 546 paikkaa. Erikoisuutena saleissa on suurimman salin viisipaikkainen aitio sekä Rex-sali (Sali 4). Näissä katsojalla on leveämmät istuimet sekä suurempi jalkatila. Lisäksi istuimet kallistuvat tuoden todella rennon istuma-asennon.

Uusi Bio Rex Porvoo sijaitsee Porvoonjoen länsirannalla, Taidetehtaan alueella. Elokuvakeskus on osa uuden Taidetehtaan laajaa palvelukokonaisuutta, jossa on mukana kulttuurin- ja kaupanalan toimijoita sekä koulutus- ja kuntapalveluita.

Uuden elokuvakeskuksen myötä Porvoo nousee elokuvapaikkakuntien ykköskenttään. Uusi Bio Rex tulee olemaan teknisesti ja toiminnallisesti todellinen 2010 -luvun elokuvateatterin malliesimerkki. Tilat ja tekniikka mahdollistavat monipuolisen toiminnan unohtamatta elokuvaa kaiken keskipisteenä. Bio Rex Cinemas odottaa uuden elokuvakeskuksen vähintään tuplaavan Porvoon kävijämäärät.

Virheetön katselukokemus

Elokuvaeatterin suunnittelussa on filosofiana ollut se, että jokainen katsoja näkee elokuvan siten, kuin tekijät ovat sen suunnitelleet. Tämä tarkoittaa sitä, että katsomo on rakennettu tavalla, jossa jokainen katsoja saa esteettömän näkyvyyden valkokankaalle. Rivinousu on tehty rakennusmääräysten maksimi mittaan.

Tekniset uutuudet

Teatterista tulee ensimmäinen led-valaistu teatteri. Teatterin valaistut julistepinnat rakennetaan myös led-valaistuksella. Nämä ratkaisut vähentävät energiankulutusta valaistuksessa noin 40 %.
Teatteriin on myös rakennettu tehokas lämmöntalteenotto, jonka ansioista projektoreiden tuottama lämpö saadaan uudelleen hyödynnettyä tilojen lämmittämiseen.

Teatteriin toteutetaan sähköinen informaatiojärjestelmä yhteistyössä näyttövalmistaja Samsungin kanssa. Se tarkoittaa ennennäkemättömän kattavaa mainos- ja informaatiopintojen kokonaisratkaisua. Ratkaisussa erilaiset pinnat myymälän menu -tauluista teatterisalien ovien näytösaikainformaatioon on siirretty Samsungin huippumoderneille LED-näytöille. Lisäksi teatterissa nähdään uutuutena Moving Poster -laitteet, jotka herättävät perinteiset elokuvajulisteet eloon uudella tavalla.

Esitystekniikka

Nykyaikainen digitaalinen esitystekniikka tarjoaa huomattavasti aikaisempaa paremman kuvanlaadun. Salit ovat lisäksi varusteltu erikoisvalmisteisilla valkokankailla, joiden ansioista 3D-elokuvat nähdään huippukirkkaina ja terävinä. Digitaalinen monikanavaäänentoisto nostaa katselukokemuksen uudelle tasolle. Suurin sali on varustettu 8-kanavaisella 23 kaiuttimen järjestelmällä. Lisäksi salien akustointi ja äänisuunnittelu on tehty yhteistyössä huippuammattilaisten kanssa. Tällä työllä on aikaansaatu tila, jossa ääni toistuu puhtaana ja ilman ulkopuolisia häiriöitä.

Teatteri voi myös vastaanottaa esityskopiot sähköisesti verkon välityksellä, näin ollen viikoittaiset rahtimäärät voivat pienentyä merkittävästi.

Ohjelmisto

Neljä täysin digitaalista salia mahdollistavat entistä laajemman elokuvaohjelmiston esittämisen ja luovat mahdollisuudet uudenlaisten sisältöjen esittämiseen. Uuden elokuvakeskuksen myötä porvoolaiset pääsevät tutustumaan muunmuassa eurooppalaisten oopperatalojen esitystaltiointeihin. Viikottainen elokuvaohjelmisto lähes tuplaantuu, sisältäen 12-18 elokuvaa viikossa. Erityisesti lastenelokuvien eri kieliset versiot tulevat tarjolle entistä paremmin.

Avajaisensi-iltoina nähdään kesän huippu-uutuuksia kuten ICE AGE 4: Mannerten mullistus 3D, Tom Cruisen uusin elokuva ROCK OF AGES ja kotimainen uutuus MISS FARKKU-SUOMI, joka perustuu Kauko Röyhkän samannimiseen romaaniin.

Ensimmäisenä Suomessa nähdään Bio Rex Porvoossa myös ruotsalainen menestyskomedia EN GÅNG I PHUKET, se nähdään ainoastaan ruotsinkielisenä originaaliversiona ilman tekstejä. Pääosissa Peter Magnusson, David Hellenius, Susanne Thorsson ja Jenny Skavlan.

Avajaisviikolla (ti-su) ohjelmistossa yhteensä 19 eri elokuvaa, nyt on yleisöllä vara valita mieleisensä.

Avajaisviikon kunniaksi Bio Rex Porvoossa nähdään Suomen ensimmäiset Ice Age 4: Mannerten mullistus 3D–näytökset jo torstaina 28.6.
ICE AGE 4: 3D näytösajat torstaina 28.6.
klo 16.00 Suomeksi puhuttu
klo 17.00 Vi talar svenska
klo 18.00 Suomeksi puhuttu
klo 20.00 Originaaliversio
Ige Age 4: Mannerten mullistus -elokuvasta nähdään perjantaista 29.6. alkaen myös suomeksi puhuttu 2 D -versio.

Miss Farkku-Suomi –ennakkonäytös on jo avajaispäivänä tiistaina 26.6. klo 18.00 , paikalla ovat elokuvan ohjaaja Matti Kinnunen, päänäyttelijä Mikko Neuvonen ja tuottaja Outi Rousu. Miss Farkku-Suomi on humoristinen ja herkkä kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja suuresta rak-kaudesta. Samalla se on tarkkanäköinen kertomus punkin ja uuden aallon rockin tulosta pohjoisen pikkukaupunkiin Ouluun
1970 -luvun lopulla.

Uuden Bio Rex Porvoon ohjelmisto julkaistaan tänään maanantaina 25.6. klo 12.00 ja lipunmyynti alkaa samanaikaisesti sekä teatterissa että verkossa osoitteessa: www.biorex.fi

Uusi Bio Rex Porvoo –hanketta on ollut tukemassa Suomen elokuvasäätiö.

Lisätiedot:
Aku Jaakkola
+358 75 756 1275
aku.jaakkola@biorex.fi
www.biorex.fi

Uusi Bio Rex Porvoo
Läntinen Aleksanterinkatu 1, 06100 Porvoo puh. 0600 555 500 (0,98€ /puh+pvm)

* * * *

Bio Rex Cinemas Oy on Marko Röhrin, Ilkka Matilan ja Aku Jaakkolan omistama elokuvateatteriketju, jolla on toimipisteet Espoossa (Bio Rex Sello, 6 salia), Kajaanissa (Bio Rex Kajaani, 3 salia), Hämeenlinnassa (Bio Rex Verkatehdas, 4 salia), Porvoossa (Uusi Bio Rex Porvoo, 4 salia) sekä tilausteatteri Bio Rex Helsingissä (685 paikkaa). Yhtiö myös tuo maahan ja levittää elokuvia kaikkiin Suomessa toimiviin elokuvateattereihin.