Aurora Studios ja Scanbox aloittavat yhteistyön Suomessa

Elokuvayhtiö Aurora Studios Oy aloittaa yhteistyön 1.3.2023 tanskalaisen Scanbox Entertainmentin uutena elokuvien teatterilevityskumppanina Suomessa. Laadukkaiden sisältöjen yhteenliittymä mahdollistaa kasvun sekä Auroralle että Scanboxille

Scanbox Entertainmentin toimitusjohtaja Thor Sigurjonsson: ”Uusi yhteistyömme Aurora Studiosin ja Cinemansen kanssa on Scanboxille erinomainen mahdollisuus vahvistaa ei pelkästään asemaamme levitysyhtiönä, mutta myös lokaalia sisältöä Suomessa välittävänä tahona. Aurora Studiosin asema kotimaassaan on vahva ja heidän ymmärryksensä suomalaisen elokuvateollisuuden trendeistä ja tulevaisuudesta laaja. Olemme todella innoissamme tulevasta yhteistyöstä Auroran intohimoisen ja lahjakkaan tiimin kanssa.” 
 
Aurora Studiosin toimitusjohtaja Petri Kemppinen lisää: ”Olemme enemmän kuin iloisia tästä kumppanuudesta ja odotamme innolla yhteistyötämme Scanboxin kanssa. Heillä on upea tiimi ja loistava tarjonta kansainvälisiä laatuelokuvia, jotka sopivat Aurora Studiosin ja Cinemansen valikoimaan täydellisesti. Ylipäätään heidän näkemyksensä elokuva- ja tv-jakelusta puhuttelee meitä.” 

Lisätietoa yrityksistä 

Aurora Studios levittää, tuottaa, kehittää ja rahoittaa laadukkaita elokuvia ja tv-sarjoja Pohjoismaissa sekä muualla maailmassa. Aurora Studiosin on konserni, joka koostuu tuotantoyhtiö Helsinki-Filmistä ja Aurora Picturesista, sekä Suomen johtavan arthouse-elokuvien jakelijasta Cinemansesta. Lisäksi Aurora Studios toimii audiovisuaalisen alan Impact-rahasto FIFF:n hallinnoijana. Yhtiön omistavat Otava-konserni, pääomasijoittaja Ari Tolppanen ja Ari Lahden sijoitusyhtiöt sekä toimiva johto. Tunnettuja elokuviamme ovat mm. Kupla, Pelle Hermanni ja Everything Everywhere all at Once.
https://www.aurorastudios.fi/en

Scanbox Entertainment perustettiin yli 40 vuotta sitten ja se on kasvanut fyysisten tallenteiden jakelijasta laadukkaaksi elokuvien teatterilevittäjäksi kaikista nimikkeistään pohjoismaiset oikeudet omistavaksi suuryritykseksi. Scanboxin toimintaa ohjaa intohimo tarinankerrontaan sekä suurelle yleisölle laadukkaan sisällön takaaminen kaikilla mahdollisilla alustoilla. Scanbox Entertainmentin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja sillä on toimipisteet Tukholmassa, Oslossa ja Helsingissä. Elokuvia ovat mm. Emily, Official Competition ja The Great Silence.
https://www.scanbox.com/fi/ 
 
Lisätietoja

Hanna Lajunen, teatterilevityksen johtaja,
hanna@aurorastudios.fi, 050-401 4471