ARS AFRICA -festivaali Kuvakukossa (Kuopio 16.–20. 2008 )

ARS AFRICA -festivaali tuo esille afrikkalaista ja Afrikka-aiheista elokuvaa, kirjallisuutta, kuvataidetta ja lasten ja nuorten kulttuuria sekä monialaisia taide-, kulttuuri- ja opiskelijavaihtoprojekteja.

ARS AFRICA on erilaisia näkökulmia afrikkalaisuuteen, kulttuurien kohtaamisiin, yhteentörmäyksiinkin. Mukana on tietoa ja taidetta Etelä-Afrikasta, Senegalista, Malawista, Beninistä jne.nähtävää, koettavaa ja oivallettavaa on tarjolla kaikille ikäryhmille.

Ohjelmassa on mukana myös kahden, Itä-Suomesta lähtöisin olevaa kulttuuri- ja mediahankkeen esittelyt. Taiteen vaihtohanke Oceans Between on vastikään käynnistynyt akselilla Kuopio-Kapkaupunki. MnchChannel -yhteistoimintafoorumi jakaa puolestaan terveystietoutta ja mallintaa uusien medioiden opetusta Boitekongissa, Johannesburgin lähistöllä.

Tapahtuman päänäyttämönä toimii Kino Kuvakukko (330-paikkainen elokuvateatteri, Vuorikatu 27, Kuopio). Näyttelypaikkoina ovat Kino Kuvakukon aula, Kuopion kansalaisopisto sekä Kuopion kaupunginkirjasto (aikuistenosaston kirjahalli, lastenosasto ja musiikkiosasto).

Festivaalin pääjärjestäjä on alueellinen elokuvakeskus ISAK ry. Yhteistyössä /main partners: Cel´ Amanzi Oy, Pohjois-Karjalan AMK/viestinnän koulutusohjelma, Oceans Between- taiteen vaihtoprojekti, Centre Culturel de RIAC/ Antonia Ringbom, Kuopion kansalaisopisto, Kuopion kaupunginkirjasto, Monikulttuurikeskus Kompassi, Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys.

Lisätietoja: ISAK ry, Torikatu 18 I krs, 70110 Kuopio, 017-2628 575
ARS AFRICA -ohjelma (ke 12.3. 2008 alkaen ) internetissä: www.kuvakukko.kuopio.fi