Alueellista elokuvamainontaa Pohjois-Karjalassa

Menneen vuoden syksyllä käynnistyi Savon Kinot Oy:n ja sisällöntuotantoyritys Elementsin yhteistyö alueellisen digitaalisen elokuvamainonnan osalta Joensuussa. Yhteistyön tavoitteena on tarjota alueellisille yrityksille ja yhteisöille uusi mainoskanava, jossa mainostaminen on edullista ja mainokset hyvin kohdennettavissa.

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun DEK–hankkeen, Elementsin ja Savon Kinot Oy:n kanssa tehty pilottiprojekti toi kokemusta ja osaamista alueellisen elokuvateatterimainonnan kehittämiseen. Pilottihankkeeseen lähtivät mukaan Rockelokuvafestivaali Rokumentti, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Pohjois-Karjalan yrittäjät ja Joensuun kaupungin nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntatoimi. Elementsin tuotantoryhmän kautta heille toteutettiin mainokset, joita esitettiin Elokuvateatterikeskus Tapion kolmessa suurimmassa salissa. Elokuvissakävijät ovatkin ottaneet positiivisesti vastaan ennen elokuvia esitetyt mainokset ja niiden paikallisuus on huomioitu katsojien keskuudessa.

Syksyn aikana mainoksia on lisäksi testattu esitettäväksi elokuvateatterin aulatelevisiossa ja ensimmäiset mainokset lähtevät pyörimään siinä lähi viikkoina. Alkusyksyn pilottivaiheen jälkeen voimme todeta että alueellinen digitaalinen elokuvateatterimainonta on otettu Joensuun seudulla positiivisesti ja innostuneina vastaan, ja se tulee leviämään tulevaisuudessa muihinkin Savon Kinojen teattereihin. Elementsin ja Savon Kinojen tiivis yhteistyö mahdollistaa lisäksi yrityksille ja yhteisöille, joilla ei ole ennestään valmista mainosmateriaalia nopean tavan tuottaa mainos ja saada esitykseen teatteriin. Syksyn aikana olemme huomanneet, että tarinallinen elokuvamainos sopii erinomaisesti elokuvateatteriympäristöön ja sen kiinnittävän katsojien huomion.

Elementsin tuottamaa materiaalia voi lisäksi käyttää presentaatioissa, messukäytössä, www-sivuilla tai televisiossa.

Elokuvateatterikeskus Tapio
Kauppakatu 27 b
80100 Joensuu
Puhelin: (013) 285 762
www.savonkinot.fi

Oy Elements Ltd.
PL 203
80101 Joensuu
Puhelin: 0500 765710
www.elements.fi