Alkukuva palaa elokuviin

Pirkanmaan elokuvakeskuksen tiedote 14.8.2012

Suomalaisia lyhytelokuvia ei ole juuri teattereissa nähty, mutta nyt trendi on kääntynyt. Viime vuonna alkukuvia nähtiin yksi, tänä vuonna kolme, seuraavina lisää.

Pohjola-filmin tuottaja Elina Pohjola ja Pirkanmaan Elokuvakeskuksen levittäjä Juha Elomäki ovat alkukuvan aallonharjalla. Keväällä Pohjola järjesti Koti eläintarhassa -elokuvan alkuun tekemänsä kaksiminuuttisen Baabelin metsän. Nyt Pohjola-filmi ja Pirkanmaan Elokuvakeskus ovat tuomassa Kummisetäni thaimorsian -dokumentille alkukuvaksi Antti Heikki Pesosen lyhytelokuvan Sano kiitos ja tanssi.

Samaan aikaan Pirkanmaan Elokuvakeskus on mukana myös Future Shorts Finlandin kanssa Alkukuva-hankkeessa, jossa pyritään avaamaan laajempia väyliä lyhyille kotimaisille elokuville. Keskuksen Jukka-Pekka Laakso kertoo, että pitkien neuvotteluiden jälkeen alkukuvien yleistyminen vaikuttaa nyt mahdolliselta. "Tämä ei ole bisnestä vaan elokuvataiteen edistämistä."

Pohjola ja Elomäki valitsivat Pohjola-filmin tuottaman Kummisetäni thaimorsiamen alkukuvaksi Helsinki-filmin lyhytelokuvan Sano kiitos ja tanssi. "Katsoimme monia hyviä kotimaisia lyhäreitä. Tärkeintä oli, että elokuvat tukevat toisiaan sisällöllisesti", Elina Pohjola kertoo. "Nyt yhteisiä teemoja löytyi niin suomalaisen miehen herkkyydestä kuin päähenkilöiden ammatistakin."

Wille Hyvösen Kummisetäni thaimorsian -elokuvan päähenkilö Seppo on savolainen lihakauppias, jolla on thaimaalainen tyttöystävä. Sano kiitos ja tanssi puolestaan kertoo Mikko Koukin esittämästä stressaantuneesta teurastamon esimiehestä.

"Tavoitteemme on, että ensi vuonna tulisi alkukuviksi useita lyhytfilmejä", Laakso kertoo. "Suomalaisen lyhytelokuvan näkeminen teatterissa pitää olla enemmän kuin sattumaa".

Kummisetäni thaimorsian ja Sano kiitos ja tanssi saavat kotimaisen teatteriensi-iltansa 16.11.2012.

PRESSIKUVIA
http://www.kummisetanithaimorsian.fi/galleria.html

LISÄTIETOJA:
Elina Pohjola
Tuottaja, Pohjola-filmi
044 503 1881
elina.pohjola@pohjolafilmi.fi

Jukka-Pekka Laakso
Toiminnanjohtaja, Pirkanmaan Elokuvakeskus
050 572 0163
jukka-pekka.laakso@elokuvakeskus.fi

Juha Elomäki
PEK – levitys
050 359 1357
juha.elomaki@elokuvakeskus.fi

Miia Haavisto
Tuottaja, Helsinki-filmi
050 527 7172
miia.haavisto@helsinkifilmi.fi

LINKKEJÄ
Kummisetäni thaimorsian: http://www.kummisetanithaimorsian.fi
Pirkanmaan Elokuvakeskus: http://www.elokuvakeskus.fi
Pohjola-filmi: http://www.pohjolafilmi.fi
Helsinki-filmi: http://www.helsinkifilmi.fi